setiap pertemuan ada perpisahan

assalamualaikum..
kemarin 23 hb oktober 2011,yg bersamaan dengan 25 zulkaedah 1423H, merupakan hari terakhir siha berkhidmat kat pejabat agama kulim..sedih nya x dapat la nak diungkap dengan kata2..almost sebulan siha berkhidmat kat pejabat agama kulim tu n dah macam2 yg siha blajar sepanjang siha ada kat sana..antaranya ialah,siha dah reti cam na prosuder perkahwinan,apa yg perlu ada dalam borang permohonan  pon siha dah boley hafal dah..lagi satu,siha dah taw cam na proses cerai n macam2 lagi la..

antara pengalaman yg siha x ley lupa ialah bila siha kena marah dengan sorang mak cik ni, waktu tu siha kena jaga kaunter,buat perkhidmatan pelanggan la kiranya..mak cik tu nak hantar borang kahwin anak dia,memang x ley la sebab orang yg nak kawin la yg kena hantar borang tu sendiri.dia naik angin terus,dia kata dalam borang tu tak gi taw pon yg borang tu perlu di hantar oley bakal pengantin,dia cakap bnda cam tu mnyusahkan dia..dengan bersungguh-sungguhnya dia bawa keluar borang and soh siha tunjuk kat mana yg mnyatakan pasangan pengantin tu sendiri yg kena hantar borang tu..siha gtaw dia yg kat borang tu x memang x bagi taw,yg pengantin kena mai tu sebab ada borang ikrar yg depa kena baca n depa akan ditemuduga dulu..dia x nak dengar gak,last sekali pak guard yg ada kat situ tu pi panggil pegawai kat dalam..huhu.


x cukup dengan tu,siha dengar banyak cerita2 pergolakkan rumah tangga..pasal seterika muka la,pasal kena terajang la,pasal suami curang la..n mcm2 lagi..ada sorang tu cerita kat siha pasal bekas isteri dia,sampai bergenang air mata dia..kesian plak siha tgk..
kat PADK gak,boley cakap setiap hari ada kes tangkap khlawat,ada yg kena tangkap tu wat muka gembira..x faham betol.ish3..mak orang yg kena tangkap tu datang jamin anak dia sambil meleleh air mata dia..kesian sangat2..anak dia boley wat muka x bersalah pulak..rasa cam nak je siha lempang muka anak dia tu..

sepanjang kat PADK,staff2 kat sana memang semuanya baik2 belaka..apa2 ajebnda yg siha  x faham mesti depa dengan bersungguh2 akan mmberi tunjuk ajar  sampai siha faham.~terharu~

kelmarin waktu masuk office,siha xdak semangat langsung nak wat surat or benda2 yg berkaitan dengannya..so siha decide untuk jaga kaunter je..staff2 pejabat agama plak dengan sengap2 nya telah merancang majlis perpisahan untuk siha..siha x perasan langsung..depa just gtaw yg satu majlis untuk meraikan siha akan diadakan sekarang (waktu tu pukul 1 tgh hari), depa soh stand by dengan ucapan..siha terkesima sebentar..siha x pernah bagi apa2 ucapan kat mana2 event pon..selalunya bila orang pelawa untuk bagi ucapan,siha berjaya menolak,but not anymore this time,,siha dengan x prepare apa2 pon bagi ucapan yg agak pendek..gugup wei..hahahaha..whatever la,janji 'ucapan'..habis ucapan,boss n staff2 kat situ pulak wat ucapan perpisahan..sumpah nak nangis..tapi tahan jer..

  ~lauk yg sedap2..terima kasih PADK~


~antara staff2~

 ~ baca doa ..huhuhu~
  ~majlis tengah berlangsung,siha duduk sebelah ustz idrus ~

 ~  siha n boss~

 ~the menu,suka sangat2,mostly,sambal belacan n kerabu mangga~

 puan rozita,puan zakiyah,n kak nisa..~rindunya~


 ustaz azmi,tuan sheikh,n ustaz idrus~

 ~ ustaz idrus,beliau seorang yg paling pandai mngusik~

~kak hanim ismail yang sangat lemah lembut~

dalam majlis ,ada beberapa staff yg xde ,ada urusan luar klw x silp..tapi memang siha rasa sangat dihargai waktu majlis tu berlangsung..

ok,siha tempek lagi pic PADK kat bawah ni,

 akan rindu tempat ni











akhir kata,
thanks sangat2 kat semua staff PADK sebab sudi terima siha berpraktikal kat situ,..siha terharu dengan kerjasama yg telah diberikan oley semua pihak.mintak maaf jugak kalaw ada salah silp,siha x taw cam na balas kebaikan anda semua..tunjuk ajar yang kalian berikan adalah sgt membantu siha dalam memantapkan ilmu2 yg telah siha pelajari di kolej..siha sayanggggg PADk.terima kasih banyak2..may Allah bless u always.


alhamdulillah..menjadi jugak


pe kabo semua?? sihat?? siha sihat je (eh, ada org tnya ke aku sihat ke x??hahaha)..dulu siha ada buat satu ENTRY memaklumkan bahawasanya siha kempunan cheesy wedges ..n dalam entry tu jugak siha cakap yg siha nak cuba buat sendiri cheesy wedges tu..and semalam,percubaan pertama kali siha menjadi..yippie..(buat syok plak dah padahal nk buat bnda ni kemain senang lagi)


ada beberapa perbezaan antara cheesy wedges siha ngan yg cheesy wedges KFC..first sekali tgk la saiz wedges tu, besar ibu jari je,klw yg kfc punya panjang sikit..then sos siha buat agak cair n xde mayonis..kat kfc,sos dia pekat n ada mayonis..hahaa..actually mayonis x de sebab kedai kat kedah tutup la hari jumaat..hihi
habis buat cheesy wedges,buat kek plak..ikut plan,mak siha yg nak buat,tapi memandangkan siha ada mood untuk memasak,so siha je la yg buat..selalunya,asyik buat kek coklat je,jemu sudaa,tu yg buat kek pandan ni..





first day @ pejabat agama kulim




hari ni MEMANG hari yg sangat2 memenatkan siha...siha tido semalam dah almost pukul 2, then pukul 5 dah bangun sebab hari ni dah mula praktikal..nasib x berapa baik sikit sebab tadi pagi,waktu siha nak keluar rumah hujan turun dengan lebatnya..kalaw ikut kan hati cam x nak je gi praktikal,tido lagi sodap..tapi siha kuatkan juga diri ni untuk pegi..sampai kulim pon hujan still x berhenti,mula2 siha tumpang berteduh jap kat tempat siha turun tu,but nothing change after i ve been waiting for 30 minute..jadi,siha tekad untuk meredah hujan dan mengharungi 15  minit perjalanan untuk sampai ke pejabat tu..setibanya di pejabat,memang basah la stokin ,baju,n tudung ni..siha sabar je,sebab siha dari kecik lagi dah terbiasa mandi hujan cam tu. waktu  sampai kat pejabat kulim tu, pejabat kosong,xde sapa lagi pon..kiranya siha la yg paling awal sampai harini...~kembang hidong sikit~



 x lama lepas tu,staf2 pejabat dah mula sampai..Alahamdulillah,staff2 kat pejabat tu SEMUA baik n best.but bos xde la pulak..ada program ke apa ntah..jadi tugas boss tu diambil alih oleh pembantunya , puan khairiah..beliau sangat baik..

aktiviti pertama siha adalah membuat "SURAT KEBENARAN BERKAHWIN"..fullamak,sakit otak kot..kena teliti gila2 buat benda nih,kalaw x, kena taip semula..kiranya dari pukul 9 sampai la kol 4 petang,siha dok depan komputer je..boss and officemate ajak pi makan, but siha yg x nak,malu la dengan depa,lagipon,siha ni jenis malas nak breakfast..


~antara fail yg selamat disiapkan~
~selamat pengantin baru la kat pemegang2 surat ni~

then kol 4 plak,akak office tu suruh siha menulis n conteng maklumat kat buku pendaftaran perkahwinan..katanya dia dah rimas tengok siha dok depan komputer lama2,,dia dok risaw satgi siha pening pala plak
hahahaha..akak tu memang baek giler..so,start kol 4 sampai kol 5,siha menulis plak..

~buku ni tebal giler~
~but lagi santai sikit wat benda ni~

.

sampai umah petang tadi dalam pukul 6.30 p.m..sangat penat..harap hari esok jauh lebih ok dari hari ni..