review: telemovie MANA KUALI OPAH

assalamualaikum..





'mana kuali opah' ni mengisahkan pasal opah dengan kuali kegemaran dia ni..dia ni memang suka gila masak rendak tok kat kuali dia tu. satu kampung suka dengan rendang tok dia tu..satu hari (sehari sebelum raya) kuali opah hilang, kehilangan kuali tu disedari oleh anak menantu opah.. habis panik depa semua memikirkan kat mana nak cari kuali tu.. setelah disiasat, seorang demi seorang dijadikan suspek..






 tapi setelah disiasat, tetap x jumpak jugak..akhirnya mula lah pencarian diorang cari kuali opah kat sekeliling kampung and sekitar rumah, malangnya x jumpa jugak..diorang tetap nak cari kuali opah jugak, sebab nya masing2 dah taw yang opah memang sayang sangat dengan kuali dia tu, opah sayangkan kuali tu macam mana dia sayangkan nyawa dia sendiri..so, kalau xde kuali tu, makanya 'lebur' la raya depa tahun ni..usaha diteruskan lagi dengan meeting tergempar ..kali ni depa listkan beberapa suspek pulak..


pon selepas tu x jumpa jugak kuali tu..hati masing2 dah gundah gulana sebab opah masih belum taw lagi pasal kehilangan kuali dia tu..masing2 pandai sembunyikan rahsia ni..macam2 usaha anak menantu opah untuk cari kuali opah,siap jumpah bomoh lagi..tapi usaha depa x berjaya jugak.
akhirnya depa sepakat untuk beli kuali baru yang serupa macam kuali yang hilang tu..

tiba2, opah dapat taw yang kuali dia hilang (cucu dia terlepas cakap), masing2 cakap yang kuali opah tu x hilang, diorang pon tunjukkan la kuali klon yang depa beli, opah taw kuali dia dah hilang time tu, dia kecewa sangat. so kalau nak taw kesudahan cerita ni, sila la tengok sendiri..kalau siha cerita panjang lebar pon korang mesti dok blurr je kan..hehehe. actually ada reason kenapa opah sayang sangat dengan kuali dia tu..

boleh tengok dekat (sini) or kat tonton.com





0 ahli syurga in the house: