happy birthday to me

assalamualaikum..

entry ni dah lama nak taip, tapi malas punya pasal, hari ni baru publish..

okay, tahun ni special sikit sebab first time sambut besday taw..selalu tumpang kek adek2 je.. tahun ni besday siha jatuh pada raya kelima (12/08/2013)..siha since awal ramadhan lagi dah demand nak kek bertingkat2 or secret recipe cake..adek2 siha punya la loq laq depa kata x yah nak kek bertingkat2 bagai, ambek je kek raya yang tok siha buat (tok siha buat kek berpuluh2 bijik setiap kali raya).. memang x la..hehe

so tibanya raya kelima, mak siha cakap malam nye tu nak masak bakso..serius siha rasa pelik sebab x penah2 mak nak masak bakso sebab mak and adek2 siha semua x berapa suka bakso.. rupa2 nya mak nak buat bakso tu khas untuk besday siha.mak siap warning lagi yang dia akan masak bakso ni sendiri (tanpa pertolongan siha). terharu jugak la sebab selalu kalau  nak makan bakso, siha kena masak sendiri. tapi this time mak yang masak..

kek pulak mak dah pi tempah sehari sebelum besday siha.. and yang paling x leh belah nyer adalah besday siha ni akan disambut kat tempat rahsia, kat mana? dekat farmasi!!!! ok, itu sangat kelakar..cerita dia cam ni, mak siha bunya BFF ni kerja kat farmasi..farmasi tu pulak dekat ngan rumah..actually idea asal nak buat kat rumah je, and jemput kawan mak tu mai, tapi dia keja , jadi dia ajak la buat kat farmasi..ada ruang sikit kat belakang tu..tapi malamnya tu , bila siha pi meninjau, siha tengok tempat tu kecik sangat..kalau ikutkan cukup ja, tetapi ada ramai 'tetamu mengejut'..so kawan mak siha  suruh buat je kat depan (kat ruang ubat2 tu ha).. and asalnya just kami berlima (siha, amak, adek, kawan mak n her daughter) ja yang nak join, tu yang nak buat kat ruang belakang..

best jugak besday kali ni..siha rasa macam meriah..kat kolej dulu pon best, even x disambut, ada ja prank yg kawan2 siha plan..tapi kali ni sambut ngan family..xde dah aktiviti nak kena2 kan orang,,hehehe..






















hehehe..on that night jugak,semua pakat mengalirkan air mata..taw napa? sebab  cili bakso tu adek siha buat pedas giila..maka semua pon pakat jadi gila la malam tu..


p/s: best sambut besday kat farmasi



2 ahli syurga in the house:

✿ pink velvet ✿ said...

wahhh! bestnya.. esok2 b'day mak ang, hampa pulak buat surprise kat dia :)

seeha said...

@✿ pink velvet ✿ bsday mak ak tiap2 thun pon kami buat, klw ak kat kolej, anees yg tolong buat suprise