bila kerajinan melanda

assalamualaikum..

hari ni hari last siha cuti..esok kerja balik..hik3..so,cuti2 ni boring la jugak..jadi siha merajinkan diri masak..masak kek and pizza..yippie..akhirnya,jadi gak rancangan nak buat kek..kalaw hari kerja,memang x de maknanya nak masak2 bagai..masak lauk pauk je boleh...nak baking2 memang x la kan..hehe..

ni hasil masakan siha hari sabtu yang lalu..

~apam mekar..~ buat ngan mak..




puteri ayu+ pizza+ apam mekar
pizza tu memang agak kurang menarik sikit..tapi rasa dia memang ok..



pastu buat kek pulak..first time nak rajin2 bubuh icing bagai..






 ~hias simple2 je..nak buat lebih2 x berani sangat~


pastu tadi buat muffin,cupcake, and apam polka dot..


~adunan apam polka dot~




~entah pa2 adik siha ni,pi 'simbah' filling kat atas cupcake ni~


~icing ni bukan siha yang buat,kalaw siha buat mungkin lebih ok..kih3~



~4 warna jer~


~bersepah2~


~muffin blueberry,my febret~




\


~bentuk dia cam almond london pulak,nak taw kenapa,sebab siha x alas dengan acuan lompang..so shaping dia x berapa betul la..siha sebenarnya malas dah nak punggah almari cari acuan lompang,so mcm mana pon bentuk dia,siha ok ja..hahaha







actually,sebelum ni siha pernah buat apam polka dot ni,tapi x cantik n keras.

 ~ni apam polka dot yg dulu..agak keras & x gebu.

tapi hari ni,berkat usaha gigih & drpd pertolongan mak n hewon..polka dot siha jadi awesome..gebu sih..hahaha




~and ni gambar sebulan yang lalu..and ni pon time rajin jugak....~..#keja nak tayang je kan..kui3..


p/s: bila rajin,semua jadi....







10 ahli syurga in the house:

Tasneem said...

wah santek nye seha ^^ nak belajar jugak. untung nye pandai buat kek.singgah belog tasnim ya. kasehchenta-tasneem.blogspot.com

♥ iqwa-niera ♥ said...

amboi kak. rajin yer. akak. pizza tu mcm sedap ler. hewhewhewhew. kongsi la resepi sket. :)))

seeha said...

@Tasneemboleh je nak ajar..tapi kalaw x jadi,jgn marah plak ek..huhu

seeha said...

@♥ iqwa-niera ♥ hehehe..piza tu mmng sodap,tp rupa dia buruk je kan..huhu

♥ iqwa-niera ♥ said...

huhuuhu. akk nnti buatlah entry resepi pizza.

✿ pink velvet ✿ said...

rajin gila ang.. bole buat bisnes ni weh bulan posa nnt.. xpon try jual on9.. atleast u can help ur family dari segi financial kan :)

Myraamirah Azhar said...

nampak macam sedap jer akak punya apam polka dot tu dgn pizza..
akak ada buat delivery tak? hantar kat rumah saya.. =P

seeha said...

@♥ iqwa-niera ♥ wokey2..nnti akak buat entry resepi pizza.hehe.tunggu dan lihat ek..

seeha said...

@✿ pink velvet ✿ xde la qajin sgt pon,eh,x ley wat meniaga kalau cm ni..x pro lagi..satu hari nnti mngkin.sekarang ni nak kena belajar buat betul2 dulu.hehehehe

seeha said...

@Myraamirah Azhar ko pngge ak akak?nk kena ni..xde delivery2 nyer..kalau nak ,dtng umah ak okay..