hasil BB1M (baucer buku 1 malaysia)




assalamualaikum..

semua sedia maklum sapa yg belajar IPTA/IPTS,matrikulasi,tingkatan enam,and politeknik mesti akan dapat BB1M..siha antara yang dapat BB1M..tahun lepas dapat RM 200,and this year dapat Rm 250 plak..ramai yang excited dapat baucer ni,siha kurang excited sebenarnya..nak taw sebab apa x excited,sebab siha ni jenis yang x suka membaca..serius siha x suka baca..buku hasil BB1M tahun lepas punya pon siha baca x habis lagi..siha dapat baucer ni hari jumaat..1 mac 2013 kalaw x silap.

lepas dpt baucer buku tu,esoknya siha ngan salwa pegi kedai buku 1 malaysia..kat KL..siha x berminat nak beli buku lagi time tu,tapi pujuk diri sendiri untuk beli jugak beberapa buah buku,penat je gi sampai KL tu kalaw x beli pa2 kan?lepas ke pudu,kami ke pustaka mukmin pulak (area masjid india).and then pergi mid valley pulak.sakan la kami berjalan hari tu..
padahla guna baucer RM 50 ja..kah3..


pastu siha sambung shopping kat kedah pulak..naadhirah bawak siha gi HASANI hari tu (kat seberang jaya).siha spend RM 100, konsep hasani ni bila korang guna RM 100,korang akan dapat lagi RM 10..ngee.pastu hari tu siha pi ngan abang siha pulak..pon kat hasani jugak (landmark kulim)..so,siha habiskan baucer siha kat sini la..

so, hasilnya:


~this is worth RM 270..tq BB1M





~dalam banyak2 buku,buku "33 pesan nabi ni yang paling siha suka,siha suka cara pendekatan yg digunakan oleh penulis buku ni..agak santai..siha beli buku vol 1 waktu keluar ngan dirah..and vol.2 beli waktu keluar ngan abg siha..ni kiranya buku pertama yg siha habis baca..ngee~




~buku "ustaz azhar idrus live' pon best jugak..dia huraikan hukum hakam dalam bentuk yang ringkas dan kelakar..buku ni pon dah habis baca..ngee~








~buku 'tip dan petua kecantikan seharian' ni agak tebai and skop dia luas..tapi kira ok la..dalam buku ni,macam2 depa bincang~



 ~buku 'renung-renungkan dan selamat beramal' ni pon best jugak..banyak dok cerita pasal hadis nabi,i like..tapi sampai skrg masih belum habis baca lagi..sob3~



~buku 'tentang cinta' by pahrol mohamad juoi ni mmng superb arr..siha suka..semua spekulasi pasal cinta dia bincangkan dalam buku ni~

~ 'aku terima nikahnya ' by ustaz hasrizal pon best..tapi siha belum habis baca lagi,,haha..~



~'sebelum aku bernikah' by hilal asyraf ni dah lama siha cari..akhirnya jumpa jugak..dia cerita persiapan seseorang sebelum melangkah ke alam perkahwinan..awesome~


~majalah solusi adalah antara majalah kesukaan siha..and siha dah lama cari edisi ramadhan ni..akhirnya jumpa jugak kat kedai buku 1 malaysia..~


~buku 'cegah kanser dengan amalan makan & gaya hidup sihat' ni siha jumpa kat hasani..buku ni banyak bagi ilmu pasal kanser~


~ buku 'zikir penyembuh kanser' ni siha belum baca lagi..kui3~


~nak taw kenapa siha beli buku 'senangnya memasak....sayur'..sebab siha x reti masak sayur..itu adalah kerana siha x makan sayur.kih3~



~ok, buku 'cantik cara tradisi' ni best..siha suka gila..buku ni dah habis baca..bnyak tip yang depa bagi..buku ni under terbitan RAPI~


~buku 'fitnah terhadap sahabat Rasulullah' ni abang siha yang nak..siha beli ja la sebab dah blurr x taw nak beli buku apa..best buku ni,,tapi siha belum habis baca lagi~


~kitab fiqh perbandingan ni best taw..dia bandingkan 4 mazhab terus..jadi paham la sikit hukum hakam dengan lebih jelas..huhu~


~novel ni siha beli kat adik siha..projek memikat suami ni katanya seronok..adik siha pon kata best gila ceritanya..malangnya siha x berminat nak membaca..panjang sgt kot~


actually banyak lagi buku yang belum habis baca..siha memang x dak mood nak membaca + busy kemain..(cewah)...

6 ahli syurga in the house:

Myraamirah Azhar said...

ambuuii banyak no kome membeli.. teman habiskan baucer dgn beli novel jer.. haha

seeha said...

@Myraamirah Azhar
kalau beli novel,mmng x terbaca la mira oii..ak ni jenis klw bkak novel,trus nak mguap.kah3

♥ iqwa-niera ♥ said...

wah! best nyer...suka buku agamaaa..semoga awk bca semua..sy pun berusaha nak hbiskan buku2 yg dbeli guna baucer tu..ehehhee^^

seeha said...

@♥ iqwa-niera ♥
insyaAllah ieqa..siha tgh cari masa nak baca buku2 tu..ngee

latifah zainal said...

untungla dapat baucer buku..bestnya.zaman akak dulu takde..huhu..

seeha said...

@latifah zainaltu la kan,zmn dah brubah..xpe2,akak bley amek BR1m..hik3