keliling tasik KUIS

assalamualaikum..

ok, entry ni dah lama nak update sebenarnya, tapi oleh kerana malas, baru hari ni la boley publish..haha..

ni cerita lama, bulan januari hari tu rasanya..hari khamis..siha baru habis kelas,kelas siha habis pukul 5..sampai bilik,kawan siha (mira) mesej siha, ajak berkayak..i was "yeah2 nak pi berkayak"  (sambil melompat cam beruk mak yeh)..kat kolej siha ni, aktiviti berkayak untuk siswi ada hari khamis ja..ari jumaat untuk siswa pulak..siha dah lama sangat x berkayak..last sekali berkayak time 2009 (kat kem PLKN).. sebab tu bila mira ajak, siha excited terlebey2..siha send mesej kat dirah ajak dia pi sama, dia xnak, katanya takut..ajak salwa, pon x nak jugak..then mira tetiba hntr msj,dia kata x jadi sebab kawan dia yang lagi sorang x jadi nak pegi..alaa...hancur la harapanku..si dirah tetiba call,dia kata dia nak ke atm, oleh kerana a.t.m dekat ngan tasek, so boleh la round2 tasek.si dirah mmng x berani nak berkayak..so,siha ok saja. aktiviti berkayak digantikan dengan aktiviti keliling tasik kuis..si mira pon ikut sama..

sampai kat tasek, tengok org dok berkayak, rasa macam "wow, jelesnya,nak jugak.."..padahal sebenarnya dalam hati agak cuak,dah lama x kayak..lepas ke atm,kami berjalan2 pusing tasik je la..memang best bila keliling tasek tu ngan bff..keja bergelak + bgambar je..huhuhu..






~their lovely pose~



~yeay, we picked the flower~~baju & tudung sama warna, and yes, we didn't plan it~


~through the shadow, i look even more bigger~ sigh...in reality pon, siha mmng 'big'..mwahaha~

~we interrupt this pic~


~somehow, i have a 'granny2' look..


~twin~

~again interrupted this pic~







~how cute!~



~ we suddenly excited, that was my 'makeup-free face'..since 2013, i'm not wearing any foundation + compact powder anymore (just use when i very2 need it)..so,this is my terrible, horrible face..



~SMILE!~




semua pic diatas adalah diambil dari Amirah azhar..ngee..

 end note: oh, rindunya kat kawan2..right now semua pulang ke kg celebrate CNY ..perghh..


0 ahli syurga in the house: