it get even better (at mahkamah syariah kulim)

assalamualaikum..

entry lepas story pasal praktikal yg siha harus lalui..so entry ni adalah rentetan dari entry yang lepas..ngee..

praktikal yg ditempohi telah berjalan dengan baik..and siha cuba untuk membiasakan diri degan kerja2 kat pejabat tuh..so far OK..tapi ada certain2 kerja yang siha still keliru ngan prosedure dia..



lupa nak habaq,MRS kulim ada 11 kakitangan..

1-tuan syeikh ahmad sukri che din = dia sangat mengagumkan,orang berilmu mmng sentiasa menarik perhatian siha.hehehe.sepanjang dok tengok trial,siha suka tengok part dia nak buat keputusan untuk sesebuah kes..nampak dia betul2 seorang yg berilmu..lagi satu,dia ni sangat humble orangnya..and the best part,dia ni suka gak wat lawak and perwatakan dia macam one of my ustaz kat sekolah MMKL..tuan syeikh ni adalah orang yang sentiasa kagum ngan 'pencil case' siha..dia tnya berapa kilo berat my pencil case tu...hahaha

2- cik wan: beliau ialah pegawai sulh kat mrs kulim..sangat friendly orangnya..walaupon sebenarnya dah ada tittle puan,namun semua staff panggil dia 'cik'..other than that,dia jugak seorang yg cute dan knowledgeable..dia pon macam tuan syeikh,very down to earth..ngee

3-ustaz halim: ustaz halim ni ialah penyelia praktikal siha..dia suka senyum n suka membantu kami..sangat cool la ustaz halim ni..

4-kak intan: ni staff yg paling cute kat MRS kulim..kak intan ni dah ada anak dah,tapi kalau sapa yg baru kenal dia mesti ingat dia seorang remaja berusia 20-an..siha sememangnya sangat suka tengok orang yg berperangai comel..kak intan ni jugak seorang yg sangat ramah sebenarnya..muka dia plak sentiasa happy,x pernah la tengok dia buat muka masam..one of her habit is,dia suka ketawa kat siha..hahaha..bila dia ketawa,haruslah siha ikut ketawa..hahaha

5-encik wazir: first time tengok dia dah gerun,ingat garang,rupa2nya dia terlebih ramah,suka buat lawak,and suka sakat orang..dia antara orang yg banyak beri tunjuk ajar kat siha sepanjang siha praktikal kat situ..and part paling best ialah bila siha wat sesuatu kesalahan,dia x kan marah dan cool2 saja..encik wazir is the only staff yg siha panggil 'encik'..agak kelakar disitu, konon nak ber'formal la sangat..he even said that i am the only one who call him "encik".siha bukan lah nak ber'skema' sangat sebenarnya tapi waktu siha praktikal kat PADK hari tu,ada sorang staff bernama ENCIK NAZIR,which mean their names are a bit similiar,that why i call him encik jugak..plus,itu tanda siha sangat menghoramti beliau,tetap gak dia suruh siha panggil dia "abang"..i try to make it..but sehingga entry ini ditulis (30/10/2012) siha masih belum berjaya panggil dia dengan gelaran tersebut..

6-kak syimah: ni staff yang paling ayu dan lemah lembut..dia ni sama gak cam encik wazir,sentiasa membantu siha dalam melakukan tugasan..sabar ja dia layan perangai siha yang pelik2 ni..best thing about her is,dia sangat aktif walaupon dia tengah pregnant..dia jugak sangat friendly and kadang2 dia jugak suka berperangai comel..suka2..

7-kak farihah: kak farihah ni waktu siha mula2 kenal dia siha ingat dia ni jenis x banyak cakap n pemalu..rupa2nya dia sangat ramah orangnya,..dia pon sama cam encik wazir,n kak syimah,membantu siha dalam membuat tugasan2 yang diberikan. kak farihah ni cantik woo,pandai bergaya pulak ,kalaw dia xdak kat pejabat rasa cam sunyi ja..ari tu,dia x masuk pejabat 2 hari,rasa cam lain la bila dia xdak..

8-kak nor:kak nor ialah orang yg sangat (100x) ramah...best la sembang ngan dia..siha x banyak urusan dengan kak nor sebab kak nor ni duduk kat bahagian pentadbiran/kewangan....hehe..tapi selalu gak sembang dengan dia.. tengok muka dia pon dah boley taw yang dia ni sgt friendly and happy-go-lucky orangnya,,

9-kak ina: ni encik wazir kata satu pattern ngan siha..hari first siha lapor diri dia xdak ,cuti kot..orang2 pejabat semua dok usik2 kami  kata yang kak ina ni garang la,cengey tahap dewa la ,suka jegil2 mata la..padahal kak inah tu x macam tu pon..hehe..


10-abang Pa : ~no comment~

11-abang ji: yang ni adalah orang pertama yang siha jmpa waktu lapor diri..ingat dia ni tak banyak cakap ,namun beliau sebaliknya..suka buat lawak n ramah..kira dia ni xdak la sombong pon,mula2 tu ingat dia ni garang..hahaha..dia ni spesis dengan encik wazir,suka meriuhkan suasana dengan cerita2 dia,mimik muka dia yang bersahaja membuatkan kami ketawa..




wow,panjang lebar siha tulis pasal depa ni..siha susun bukan ikut yang mana yang paling siha suka but ikut susunan carta organisasi..siha suka depa semua!.depa semua ni jenis x belagak..seriously!..masing2 ada character "friendly" dalam diri mereka..

dah seminggu  siha praktikal kat situ,siha dah makin faham tetang prosedure2 mahkamah..dulu waktu kat kolej,siha agak sukar nak faham,tapi bila dah wat praktikal,apa yg sir farok ( nama pnsyarah) ajar makin jelas dan nyata..satu kesinambungan la ceritanya..

selain dari itu,praktikal kat sini sangat best sebab kawan sekolah rendah+ sekolah menengah dok praktikal kat situ jugak,cuma depa kat tngkat atas.tapi x masalah sangat la sebab depa dua tu suka gak turun ke bawah..

sepanjang dok kat sini,siha  tersangat la suka membelek fail2 kes,macam2 perangai manusia yang kita boley tengok..jenis x masuk akal pon ada..haish..apa2 pon,tempoh praktikal siha tinggai 2 mnggu ja lagi,harap2 siha boley menimba lebih banyak ilmu..ngee
\



~ni kerja abadi siha kat MRS kulim,susun paper clip~
~tangan siha memang selalu jadi mangsa ink~




~tempat praktikal lama~!



~rehat x tentu pasai~




~tarikh2~



~PADK di tingkat atas,selalu ramai yang confuse ingat MRS ialah pejabat agama,~



~ha, ni meja en.wazir..siha buat cam meja sndiri plak./dok menggedik kat meja staff,budak praktikal haruslah merempat kan!~



~kak farihah n yana..oopps,lupa nak habaq,siha ada kawan baru,yana tu bdk praktikal dari KUIM~




~kak syimah yg x nampak muka~



~carta ~





~sorry for some words yang berbunyi agak skema~


0 ahli syurga in the house: