al kisahnya :saya tak pandai menjahit

assalamualaikum..

hampa nak taw dak,beberapa hari yang lalu,telah berlaku satu kejadian yang agak memalukan..kejadian tersebut berlaku pada satu petang yang tenang..waktu tu siha dalam moot court,ada presentation undang2..waktu presentation,kena pakai kot n baju hitam putih..habis presentation,siha tetiba terperasan yg butang kot tu tetiba lain macam,dia macam nak tertanggal..makanya petang yg tadinya tenang bertukar jadi gabra..maw x gabra,kot tu bukan siha yg punya..siha pulak dah janji habis je presentation siha akan terus memulangkan kot tersebut..jadi keluar je dari moot court terus siha pecut 20km/j guna sepasang kaki yang dikurniakan ilahi ni..pecut nak ke kedai jahit..tapi malang x berbau,kedai tu tetiba tutup pulak..tengok je kedai tu tutup,my heart skipped a few beats (ayat kiasan yg digunakan oley cendekiawan seperti saya)..
siha panik sebenarnya bila kedai jahit tersebut tutup disaat cemas sebegitu..siha TAK RETI MENJAHIT LANGSUNG...the tailor was my only hope at that time..meroyan la siha selepas itu..one of my classmate perasan yg siha pelik semacam , makanya siha pon menceritakan la perkara sebenar..dia senyum dan berkata: "malam ni datang bilik kite,bnda senang je ni"....
owh,lega gila bila dia cakap cam tu..
malam tu,habis maghrib ja,terus siha ke bilik dia.x sampai 5 minit,segalanya dah settle..malu gak bila jadi cam ni..tapi apa boley buat,ini kan TAQDIR ALLAH (bak kata ustaz fiqh muamalat siha)..kalau kat rumah,siha suruh adik siha je yg tolong jahitkan..huhu..tak pa,lepas ni teringin nak belajaq menjahit...lepas tu nak bukak butik (ni cita2 dari zaman sekolah lagi)..


0 ahli syurga in the house: