nasi arab pan asia..

assalamualaikum..

semalam nak dijadikan cerita siha dapat makan nasi arab..rezeki betol la sebab siha mmng dah lama mengidam nak makan nasi arab ni..sebelom ni just dgr org dok bcerita je,x penah lagi la merasa nasi arab ni..kbetulan plak kawan siha nak kluar gi bangi ,tujuan nya adalah untuk merasa nasi arab jugak..,so dia bungkus kat siha sekali..

nasi arab (ayam) and kawan siha pulak nasi arab (kambing)..


~siha punya sebijik cam ni la,but ni gamba yg dicuri di google,~

harga nasi arab yg ayam punya dalam rm 12..yg kambing agak mahal sikit..nasi arab ni rasa lebih kurang je macam nasi briyani, xtaw la klw anda2 diluar sana rasa cam lain but siha rasa cam nasi briyani je.
~depend kepada tekak anda lah yer~

nasi arab yg siha mkn adalah sgt banyak..klw sapa yg betol2 lapar insyaAllah habis la,tapi sapa yg sekadar nak mnggedik ngidam nak makan nasi arab,sila lah share..xyah nak blagak  makan sorang sepinggan...x pasal mmbazir je..nasi arab ni akan dimakan bersama2 dgn sayur (timun + tomato and stuff) juga bersama dgn dia punya sambal (rasa cam masam2,mngkin dibuat dari tomato dan sedikit cili,tapi rasa tomato lebih jelas)..ayam dia plak dia balut ngan aluminium foil..sedap gak ayam dia..yg seronoknya,kwn siha ni pi mintak sambal belacan..mmng haqu sunggoh la ..rasa cam x brapa kena ja bila makan nasi arab ngan sambal belacan..

nasi arab + sambal belacan= nasi arab pan asia ar jadinya..

but i really enjoy it..sedap pulak mkn nasi arab ngan sambal belacan..lagi sedap la dibandingkan mkn dengan sambal yg diorg sediakn tu..

6 ahli syurga in the house:

Amirah Azhar said...

SIHAAAAAAAAAAAA!!! Smpai hati makan nasi arab x ajk aku!! Hg tau kn aku dah lma mengidam nk mkn !!!! Unfriend!

seeha said...

@Amirah Azhar
la,hang jgn dok mnggedik sgt la wei...nnti aku masak kat ang..~bukan sedap sgt pon sebenarnya~

seeha said...

@Amirah Azhar
la,hang jgn dok mnggedik sgt la wei...nnti aku masak kat ang..~bukan sedap sgt pon sebenarnya~

IntaNBerliaN said...

oh sedapnya... nasi arab mmg sedap... pnjang2 :-)

seeha said...

@IntaNBerliaN
kan3..mmng sedap..~tetiba mngidam~

Anonymous said...

kat mana nasi arab nih? Blh sms saya di 0122207769. Tq