first time pakai shawl ( separuh shawl+ separuh bawal)

assalamualaikum.

wah,hari ni dah 11 ramadhan,cepatnya masa berlalu..

ok,ni adalah entry berunsurkan 'jakun' ..siha first time pakai shawl..heheh..maklum la,siha ni agak x pandai bergaya ....jenis org ber'selera veteran' mmng benginilah kan..

ari tu siha penah wat entry pasal heliza helmi hijab..di dalm entry tersebut siha telah mnyatakan bahawa siha agak teringin shawl tu..sebab hijab dia labuh n sweet ..kah3..

satu hari siha telah terserempak dengan satu page kt fb..page ni dok jual shawl..labuh gak la..i like..oleh sebab shawl dia agak mnarik,maka siha tnpa pikir pnjang terus oder..itu tindakan gila org panggil,sebab siha ni bukan reti sangat nak belit2 shawl..silap hari bulan shawl tu jadi alas meja makan,x pon akan disimpan di dalam almari untuk dijadikan tatapan anak cucu siha nanti..

dengan girangnya siha dah dpt shawl tu kat tgn siha tadi..agak excited namun agak gelabah sebab dok sejam depan cermin dok belit shwal x jadi2..tapi akhirnya jadi jugak la..




~alamk,muka nampak cam gedik semacam ja,sorry for that~












mesti ada yg agak pelik tgk shawl siha tu.."eh ni shawl ke tudung bawal?"...ini selendang tapi atas kecintaan yg amat mndalam kat tudung bawal,maka ia jadi seperti ini..oh,apa kena mngena ya?? hihi..

actually ni shawl saiz besar,and cara nak gayakan dia adalah seperti yg tertera diatas.(tapi klw nak belit cara lain pon boley)..secara terus terang siha tetap suka pakai tudung bawal lagi dari shawl..maybe sebab xbesa ngan shawl lagi kot..shawl yg siha pakai ni adalah saiz L yer kawan2.jadi sgt mmudahkan urusan penutupan aurat..harga pon sgt berpatutan..

shawl ni siha beli dekat TWINRIDA' shawl ..


kat atas tu antara shawl2 yg diaorg jual..~gamba diambil dari fb twinrida'shawl ~.







sekian terima kasih..



5 ahli syurga in the house:

~Sweet Honesty~ said...

alamakk...senget kepala nengok aihhh..hihi

seeha said...

@~Sweet Honesty~
sengaja sengetkan,baru nmpak dramatik..keh3

✿ pink velvet ✿ said...

beli kat mana weh? nak jugaq

seeha said...

@✿ pink velvet ✿

nazrin,ak dah update entry tu..ak ltk link page shawl tu..ngee

ZiErWa zAiNaL said...

zz x prnh la pakai tpi kwn zz slalu pkai.. dia org slalu tgk tutorial dkt utube je.. hehe