kenduri baq hang..

assalamualaikum..

musim cuti sekolah ni memang banyak orang buat walimatul urus nooo...orang2 cam siha ni mmng dikira beruntung la kan..tiap2 hari ngadap lauk kenduri..i like..
2 hari berturut2 gak la siha terkelam-kabut..pagi keluar,malam baru balik..hehe.

kenduri 2 Jun 2012 (perak):

hati riang gembira nak pi kenduri ni..my cousin's wedding aka nazrin aka pink velvet aka anak mok cik siha..hehehe..kenapa siha x sabar nak pegi knduri ni??sebab boleh jumpa my relative and meraikan pengantin baru laa..best woo.

siha bangun awal,pukul 6 pagi dah bangun,and pukul 7 dah keluar rumah....pukul 11 dah sampai..azab gila dok lam keta lama2..siha jenis allergic ngan air cond keta and siha akan jadi loya dengan hal yang demikian..
sampai2 ja kat dewan,terasa excited tahap gaban..hehe.


~antara org2 yg menyambut kedatangan siha,sepupu sepapat yg sgt cute on that day~


~budak pemalu yg gojes~



~with my aunt kat depan pelamin,bdn siha besar sgt sampai pelamin tu terlindung,sigh~




~persatuan menantu2 nani,except tudung biru~love them..




~budak yg dah pandai bermasyarakat~




~uncle,aunt,cousins~



~pak cik siha yg paling x suka bergambar~


~pandai siha ikut tema kan3??~hahaha




~suka benda ni,tempat menggilap bakat mnulis,tulisan siha terlampau buruk la.~



~anak menakan yang dah makin buas~



~with mom-to-be yg maintain kurus.~

~pemegang bunga manggar bertauliah~

~lovely couple~


~they look so happy~sy tumpang gembira..

~suka tgk gambo ni~


~gamba ni pon~




~satu family~

~cute~



~pelamin yg chantek~


~perfect two~


~pengantin lama+ pengantin baru~


~with her new mom~



majlis perkahwinan ni meriah gila..i like..ramai tetamu yg dtng memeriahkan majlis..
siha x berkesempatan nak tngkap gambar dengan pengantin sebab saya rasa saya sangat hodoh hari tu..hua3..tudung herot memanjang.., muka oily tahap dewa.., and bdn seperti mengembang ja.so,nak jmpa pengantin pon segan..

around 3 pm, siha and mak siha gi umah pengantin untuk zohor prayer..and at 5, siha ,abg,and pak cik siha pon berangkat pulang..mak and my adiks stay kat sana ..(actually since ari rabu lagi diorang kat sana,menolong membuat sedikit persiapan)..
~my mom cakap, azmir(my cousin's husband) peramah gila orangnya..~

keluar dalam kol 5 petang and arrived home at 9.15..traffic sgt teruk waktu nak balik..mungkin sebab cuti umum agaknya..balik2  terus makan ,solat,mandi..then tidoq..letih baq ang..

to nazrin and azmir.hopefully hampa akan bahagia hingga ke hujung nyawa ,i'm happy for you..akhirnya dua hati bersatu jugak..semoga perjalanan hidup hampa dilimpahi kebahagiaan dan keberkatan..you both sgt sepadan..




keesokkan harinya: (3 Jun 2012)

kena bangun awal pagi jugak..bersiap sedia untuk ke majlis pertunangan my cousin..majlis pertunangan ni last minute punya perancangan..agak kelam kabut sikit sebab ramai our relative yg masih di perak..so buat ikut dan je la..catering sdn bhd je..baju pulak pinjam baju mak cik siha,,sangat simple la..sepupu siha ni umurnya baru 18 tahun..same age with my sis.tunang dia umur 25 tahun..seorang ustaz uollz..

~gemok gila~

pihak laki katanya nak dtg pukul 12,tapi 12.30 baru sampai..yg sepupu siha ni kemain gemuruh dia..maklum la,dia tu x penah kenal pon bakal tunang dia tu..semuanya family dia yg arrange..



~bakal suami (jubah putih) nak tgk bakal isteri~

~dah habis sesi sarung cincin~

~bakal mak mertua dia~

~sedikit buah tgn~

~the cake yg sgt sedap~







ada banyak lagi gamba si tunangan org ni,tapi dia pulak x pakai purdah waktu tu..~

habis sarung cincin,tibalah masanya untuk sesi suap menyuap manisan.. (ni adat org hindustan ok)..

ada bnyk gamba jugak tapi,my cousin tu x pakai purdah waktu tu..

after that,sesi sarung jam pulak kat pihak lelaki..(pon adat org hindustan jugak)

~pak long siha yg menyarungkan jam tu~

~sesi suap manisan and kenalkan diri masing2~

~cousin siha paling poyo~

~the ring~

~potong kek~

majlis tunang ni simple sgt..tetamu yg dtng pon agak ramai..meriah jugak la..



p/s: baru perasan yg nama suami kepada sepupu2 siha lebih kurg ja(azim,azmir,azman(yg ni bakal))..ngeh3..






8 ahli syurga in the house:

Norasyimah Saifullah said...

gambar saya pun ada naasiha

seeha said...

@Norasyimah Saifullah
msti la ada syima..kita kan brkampung kat sana kmarin..hehehe

WNA said...

wah-2 org penting ni. hehehe

singgah :)

WNA said...

wahh, org penting ni.. hehehe

singgah :)

Norasyimah Saifullah said...

dh follow my blog

✿ pink velvet ✿ said...

wahhh! comei2nya gambaq kami.. tapi ang x mai jumpaq aku pon.. aku nampaq ang dari jauh ja, huhu~

seeha said...

@✿ pink velvet ✿
wei,ak tringin gila nak pi jmpa ang waktu tu..tapi ramai sgt org kat keliling ang tu,..malu ar

kaishin said...

tahniah utk pink velvet..semoga berbahagia hingga ke syurga :D