kembali menjadi pelajar

assalamualaikum..

sabtu lepas siha dah pon kembali ke kolej setelah hampir 2 bulan lebih cuti.. (pergh,lama gila bercuti)...akibat cuti yang lama tu jugak,siha agak x bersedia untuk mnjadi student kat kolej.apa2 pon,perjuangan untuk dapat diploma perlu diteruskan. siha actually student Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor,taking Diploma Syariah Undang2,semester 5.macam x percaya je dah masuk semester 5..hihi

semester ni siha dah simpan azam untuk :
-tingkatkan CGPA..
-nak pi kelas tiap2 hari (kecuali sabtu & ahad.semester lepas selalu buat cuti sendiri)
-nak rajinkan diri untuk selalu buat ulangkaji
- x nak buat keja last minute (semster lepas pernah trjadi sekali )
-nak tido awal



semester ni siha rasa mungkin tekanan dia akan lebih dahsyat dari semster2 sebelum ni sebab siha akan berhadapan dengan "thesis"..tajuk Alahamdulillah dah di approve..minggu ni and minggu depan dah kena lapor kan diri..serius siha x ready ..huhu..subjek2 semster ni pon boley tahan susah jugak :
1-fiqh muamalat
2-fiqh jinayat (jenayah)
3-bahasa arab 5
4-hifz al quran (hafazan surah al quran)
5-undang2 Acara dan keterangan islam
6-ayat wa ahadis ahkam (ayat dan hadis mengenai hukum)
7-latihan sangkutan  (praktikal mahkamah)


serabut kepala otak siha tgk subjek2 ni semua..tapi siha akan cuba sedaya upaya untuk mendapat keputusan yang cemerlang semster ni..







2 ahli syurga in the house:

wan niahix said...

semoga berjaya untuk sem yang baru... hehe...

"keep smiling"
^_^

-Wan Niahix-

missha said...

gud luck :)