kembali menjadi pelajar

assalamualaikum..

sabtu lepas siha dah pon kembali ke kolej setelah hampir 2 bulan lebih cuti.. (pergh,lama gila bercuti)...akibat cuti yang lama tu jugak,siha agak x bersedia untuk mnjadi student kat kolej.apa2 pon,perjuangan untuk dapat diploma perlu diteruskan. siha actually student Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor,taking Diploma Syariah Undang2,semester 5.macam x percaya je dah masuk semester 5..hihi

semester ni siha dah simpan azam untuk :
-tingkatkan CGPA..
-nak pi kelas tiap2 hari (kecuali sabtu & ahad.semester lepas selalu buat cuti sendiri)
-nak rajinkan diri untuk selalu buat ulangkaji
- x nak buat keja last minute (semster lepas pernah trjadi sekali )
-nak tido awal



semester ni siha rasa mungkin tekanan dia akan lebih dahsyat dari semster2 sebelum ni sebab siha akan berhadapan dengan "thesis"..tajuk Alahamdulillah dah di approve..minggu ni and minggu depan dah kena lapor kan diri..serius siha x ready ..huhu..subjek2 semster ni pon boley tahan susah jugak :
1-fiqh muamalat
2-fiqh jinayat (jenayah)
3-bahasa arab 5
4-hifz al quran (hafazan surah al quran)
5-undang2 Acara dan keterangan islam
6-ayat wa ahadis ahkam (ayat dan hadis mengenai hukum)
7-latihan sangkutan  (praktikal mahkamah)


serabut kepala otak siha tgk subjek2 ni semua..tapi siha akan cuba sedaya upaya untuk mendapat keputusan yang cemerlang semster ni..







kenduri baq hang..

assalamualaikum..

musim cuti sekolah ni memang banyak orang buat walimatul urus nooo...orang2 cam siha ni mmng dikira beruntung la kan..tiap2 hari ngadap lauk kenduri..i like..
2 hari berturut2 gak la siha terkelam-kabut..pagi keluar,malam baru balik..hehe.

kenduri 2 Jun 2012 (perak):

hati riang gembira nak pi kenduri ni..my cousin's wedding aka nazrin aka pink velvet aka anak mok cik siha..hehehe..kenapa siha x sabar nak pegi knduri ni??sebab boleh jumpa my relative and meraikan pengantin baru laa..best woo.

siha bangun awal,pukul 6 pagi dah bangun,and pukul 7 dah keluar rumah....pukul 11 dah sampai..azab gila dok lam keta lama2..siha jenis allergic ngan air cond keta and siha akan jadi loya dengan hal yang demikian..
sampai2 ja kat dewan,terasa excited tahap gaban..hehe.


~antara org2 yg menyambut kedatangan siha,sepupu sepapat yg sgt cute on that day~


~budak pemalu yg gojes~



~with my aunt kat depan pelamin,bdn siha besar sgt sampai pelamin tu terlindung,sigh~




~persatuan menantu2 nani,except tudung biru~love them..




~budak yg dah pandai bermasyarakat~




~uncle,aunt,cousins~



~pak cik siha yg paling x suka bergambar~


~pandai siha ikut tema kan3??~hahaha




~suka benda ni,tempat menggilap bakat mnulis,tulisan siha terlampau buruk la.~



~anak menakan yang dah makin buas~



~with mom-to-be yg maintain kurus.~

~pemegang bunga manggar bertauliah~

~lovely couple~


~they look so happy~sy tumpang gembira..

~suka tgk gambo ni~


~gamba ni pon~




~satu family~

~cute~



~pelamin yg chantek~


~perfect two~


~pengantin lama+ pengantin baru~


~with her new mom~



majlis perkahwinan ni meriah gila..i like..ramai tetamu yg dtng memeriahkan majlis..
siha x berkesempatan nak tngkap gambar dengan pengantin sebab saya rasa saya sangat hodoh hari tu..hua3..tudung herot memanjang.., muka oily tahap dewa.., and bdn seperti mengembang ja.so,nak jmpa pengantin pon segan..

around 3 pm, siha and mak siha gi umah pengantin untuk zohor prayer..and at 5, siha ,abg,and pak cik siha pon berangkat pulang..mak and my adiks stay kat sana ..(actually since ari rabu lagi diorang kat sana,menolong membuat sedikit persiapan)..
~my mom cakap, azmir(my cousin's husband) peramah gila orangnya..~

keluar dalam kol 5 petang and arrived home at 9.15..traffic sgt teruk waktu nak balik..mungkin sebab cuti umum agaknya..balik2  terus makan ,solat,mandi..then tidoq..letih baq ang..

to nazrin and azmir.hopefully hampa akan bahagia hingga ke hujung nyawa ,i'm happy for you..akhirnya dua hati bersatu jugak..semoga perjalanan hidup hampa dilimpahi kebahagiaan dan keberkatan..you both sgt sepadan..




keesokkan harinya: (3 Jun 2012)

kena bangun awal pagi jugak..bersiap sedia untuk ke majlis pertunangan my cousin..majlis pertunangan ni last minute punya perancangan..agak kelam kabut sikit sebab ramai our relative yg masih di perak..so buat ikut dan je la..catering sdn bhd je..baju pulak pinjam baju mak cik siha,,sangat simple la..sepupu siha ni umurnya baru 18 tahun..same age with my sis.tunang dia umur 25 tahun..seorang ustaz uollz..

~gemok gila~

pihak laki katanya nak dtg pukul 12,tapi 12.30 baru sampai..yg sepupu siha ni kemain gemuruh dia..maklum la,dia tu x penah kenal pon bakal tunang dia tu..semuanya family dia yg arrange..



~bakal suami (jubah putih) nak tgk bakal isteri~

~dah habis sesi sarung cincin~

~bakal mak mertua dia~

~sedikit buah tgn~

~the cake yg sgt sedap~







ada banyak lagi gamba si tunangan org ni,tapi dia pulak x pakai purdah waktu tu..~

habis sarung cincin,tibalah masanya untuk sesi suap menyuap manisan.. (ni adat org hindustan ok)..

ada bnyk gamba jugak tapi,my cousin tu x pakai purdah waktu tu..

after that,sesi sarung jam pulak kat pihak lelaki..(pon adat org hindustan jugak)

~pak long siha yg menyarungkan jam tu~

~sesi suap manisan and kenalkan diri masing2~

~cousin siha paling poyo~

~the ring~

~potong kek~

majlis tunang ni simple sgt..tetamu yg dtng pon agak ramai..meriah jugak la..



p/s: baru perasan yg nama suami kepada sepupu2 siha lebih kurg ja(azim,azmir,azman(yg ni bakal))..ngeh3..