icip-icip at home

assalamualaikum..
nama saya naasiha sakina,
umur 20 tahun,
cita2 nak jadi doktor (tinggal kenangan ja la),
aktiviti waktu lapang: main masak2...

hahaha,actually nak cqita pasal my hobby tu ja..siha suka sgt masak,tapi xpandai sgt ..sekadar mngisi masa lapang..dulu penah gak attend kelas masak..tapi boleh kira berapa kali je siha pegi..~ada kekangan sedikit di situ~..


akibat x da guru yg nak mngajar (selain mak),maka siha banyak belajar dari majalah and kat TV saja .kalaw majalah selalunya yg mak akan beli x lain dan x bukan MAJALAH RASA,and SERI DEWI & KELUARGA...sekarang siap ada realiti tv,masterchef lagi kan..~peminat zamir di sini~..best gak tgk rancangan tu..siha klw nak tgk rancangan kat tv,siha paling suka waktu bulan puasa..belambak kot..tapi sekarang dok kat hostel,so terlepas la semua rancangan2 tu..sob3..


 dulu habis je spm,rancang nak ambik kulinari...tapi bila di teliti balik,rasa cam x syok la plak..nak kena blajar ngukir buah la,nak hias pinggan lawa2 la..eii,qenyah ngat aih..so tetiba ambil law..

antara  masakan yg brjaya di hasilkan:



~bakso lada hitam pedas~






~nasi briyani,daging kurma,udang goreng rempah,ayam masak merah~





~ketayap buruk nak mampos~





~telur gulung daging~




~ikan bilis cili~




~ketam masak lemak cili api~




~pizza sgt buruk~



~kek ~



~biskut~


~kek poyo~

~mee kuah~






footnote: sy harap saya akan lebih pandai memasak lepas ni..huhu


2 ahli syurga in the house:

Phat said...

lapaq perut baca entry ni ;-)

seeha said...

@Phat

hahaha...jom lunch