cameron highlands

assalamualaikum..

ni entry tertunda..hehe..sejak tgk 'makan angin' kat tv9 ari tu,teringin je nak wat entry pasal cameron highlands..tapi asyik tertunda saja..

siha pegi cameron ngan mak and pak cik siha..tu pon tanpa disangka2..sebab tujuan asalnya siha nak tumpang depa balik selangor ja..punya awal depa mai jemput siha..around 4 a.m...dalam pukul 9 dah sampai..bukak je pintu kereta untuk keluar dan menjejakkan kaki kat tanah cameron,siha tetiba loya tahap gila2..and x lama pastu muntah..jalan nak sampai cameron tu bengkak bengkok...hampir 30-40 minit la jugak kena menempuh perjalanan yang bengkang bengkok tu..boleh gila kpala hotak..dah la bengkak bengkok,pak cik siha pi bawak keta laju ,kejadian tersebut x ubah seperti pak cik siha tgh wat aksi drift..hahaha..

sampai cameron,destinasi pertama ialah..

cameron velley tea..best tempat ni..kami pekena teh sat kat sini,and pastu pi pusing2 tgk ladang teh...best, udara dia segar ja..


teh ni segelas harganya rm3/rm 4..rasanya ok la jugak

~sebelah tea house dia,ada ladang teh..syok woo~

~seluas mata memandang~


~ambek mood kat ladang teh~







after that,pak cik siha bawak pegi satu pasar ni..x ingat la pulak namanya apa..kat pasar tu segala benda pon ada..mak cik siha gi cari madu kat situ..



~strawberry pon ada~..
sampai cameron x sah klw x jumpa buah ni..


lepas tu pak cik siha bawak pegi ladang teh boh..


~kena mendaki untuk sampai kat puncak.~


~kat puncak,boh tea centre~

~macam2 ada kat sini~

~produk boh~





~alat2 entik~



~pemandangan dari tea shop~
'
 dekat boh tea centre ni macam2 ada..korang sampai je tempat ni,autamatically korang akan bau teh..x taw la mai dari mana..ada cafe/tea shop kat situ..tea dia mmng original la..gula and susu korang tambah ikut suka korang...depa cuma sediakn teh yg x dicampur ngan apa2 lagi..sedap jugak..

habis kat boh tea centre,terus ke lokasi seterusnya..

~lokasi berikutnya ialah big red strawberry farm~

dekat cameron ada banyak strawberry farm..siha rasa big red strawberry farm adalah yg terbaik and paling femes la..kat sini macam2 ada..ada strawberry farm,pastu ada bunga,cactus,kedai cenderahati,cafe yg best and macam2 lagi..


~kolam ikan pon ada~

~kaktus murah and comel~



~warna warni~





~taman agro~



~bunga banyak gila~





~stoberi yg mengancam~




~ni sayur pa x taw?? x ingat la..~




kedai ni semua barang dia berasaskan stoberi..ada sabun,syampu,coklat,keychain,and macam2 lagi..






~ni paling best...kat tempat ni ada macam2 dessert~sedap teramat..



destinasi terakhir kami ialah ladang teh (lagi)...kali ni gi tgk pemandangan dah..dah x leh nak telan teh dah..hahaha


and ni lah destinasi terakhir kami..sejuk sgt tempat ni..hehe..habis gi ladang teh ni,terus balik..On the way nak balik tu,kami terpaksa melalui jalan bengkak bengkok tu lagi..aksi drift berlaku lagi..di tgh jalan,tanpa disangka tetiba siha muntah lagi...kali ni teruk sgt2,..mungkin sbb jalan yg ntah pa2 + air cond keta mmbuatkan siha jadi cam tu..siha mmng x ley dengan air cond keta..dah la muntah kat dalam keta,habis baju siha..kena tukar..waktu berenti solat asar (x keluar dari kawasan cameron lagi),siha muntah lagi..oleh kerana takut termuntah untuk kesekian kali nya dalam kereta,maka siha pegi tandas and buat aksi cam pesakit bulimia..after that baru rasa ok..perjalanan diteruskan and selamat gak sampai selangor tanpa ada aksi muntah2..

lepas ni kena tiru aksi izara (vanila coklat) yg tido dalam kereta sebelum sampai cameron untuk mngelakkan diri dari muntah..



footnote:cameron best...









4 ahli syurga in the house:

NazihahRazak said...

hye. hari 2 pun say pergi cameron higlands. best gilakan.. sejuk je :)

Izara4eva™ said...

jln g cameron mmg memeningkan kepala.. hehe.. pnh g 1x jew cna.. best kan.. sejuk jew :)

seeha said...

@NazihahRazak
wow,tiap2 hari pegi cameron..amazing la..

seeha said...

@Izara4eva™
erm,tu la peningkan kpala je..siha pon pnah pegi sekali je..rasa cam x berani plak dah nak tempuh jalan dia yg teruk tu