akhirnya,berjaya jugak..

assalamualaikum..

ni nak habaq mai ni..tadi kan,siha dah brjaya mnjejakkan kaki ke klinik gigi...hip2hooray!

actually dah hampir setahun siha plan nak pi klinik gigi..but tiap2 kali nak pi ja mesti  x jadik..waktu kat kolej ari tu kemain semangat nak ke klinik gigi, tapi x jadik jugak..so many times la rancang msti je x jadik,antara punca kgagalan itu adalah:

1- kena attend kuliah di pagi hari.. klinik gigi kat kolej siha tu beroperasi hari selasa,yg x syoknya tu,pagi selasa siha ada kuliah..nak ponteng,x berani takut lecturer tu marah..

2-ketiadaan peneman..wajib la siha kena ada peneman klw nak pi tmpat yg siha x pernah pi..siha x taw prosedur klinik gigi cam na..


3- masalah untuk mnjadi morning person...tidak dinafikan bahawasanya waktu study week,which mean class semua dah xda (waktu student2 bley blaja sendiri tnpa perlu ke klas,klw xpaham,pi rujuk kat pensyarah)..waktu study week siha bley pi dah sebenaqnya,tetiba x jadi juga sebab baloq liat nak bangkit pagi..adoii...klw dok umah,mak siha akan kejutkan siha sampai bangun..(tu yg berjaya pi  haqi ni)

4-masalah gusi membengkak..ni plak dok plan waktu ada gap waktu exam..elok pagi tu nak ke klinik,tetiba ada masalh ngan gusi plak..so batal lagi la rancangan teman..




ha,tu baqu sikit,klw siha pi list semua punca2 x ley pi klinik,jenuh gak la hampa nak scroll..ngeh3..

ok,berbalik pada topik ..minggu lepas siha ke klinik gigi..kna wat appointment (kemain lagi)..dia bagi tarikh 18/6/2012..huh,qasa cam nak nangis sat..hihi..pastu siha pon habaq la kat dia yg siha x leh mai klinik klw tarikh tu..siha mintak bulan mei jugak..dia cakap ..FULLYBOOKED,siap suggest suruh siha wat kat bangi lagi .."huih,x maw la aku,dah beratus kali aku plan nak ke klinik tu,but still i cant make it" (keluhan dalam hati)

then tetiba dia kata,"its okay la adek,adek datang minggu depan je la yer.."..
fuh,lega ..

hari ni kemain lagi siha bangun awal,nak pi jumpa dentist la kata kan..dah dekat 4 tahun xberjumpa,rindu plak rasanya (ayat pulun)..

nebes juga nak jmpa tu..eh,lupa plak nak kabo,tujuan pi tu sebenarnya nak pi cuci gigi ja pon.hehe..alhamdulillah,hari ni org x ramai..(masih terbayang kekalutan sewaktu pi hospital sultan abd halim tempoh hari)
doktor kat situ pon gentle je..cuci gigi ni x sakit pon sebenarnya,but sangat ngilu..sabo je la..

~gambar hiasan~


sekian terima kasih..


8 ahli syurga in the house:

aRa ❤ aFiq™ said...

xpnh buat cuci ggi ni.. nnti kena try ni.. hehe.. da lama jugak xjumpa doc gg :D

seeha said...

@aRa ❤ aFiq™
ha,try la..lps cuci gigi,rasa bersih ja gigi ni..

Sally Yatiey said...

Rasa ngilu tu yang tak best cuci gigi :D hee.

laskar pelangi said...

sakit tak cuci gigi? kita takut la...............

seeha said...

@Sally Yatiey
tu la pasal,x best ..jenuh mnahan..ngeh3

seeha said...

@laskar pelangi
x sakit sgt,just rasa ngilu .tapi hasilnya mmng puas hati..hihi

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

mak dara pun dah 2 kali pegi cuci gigi.. mmg tak sakit sgt tp nyilu tu ada kannnnn

seeha said...

@ADZA IRDAWATI aka MAK DARA
btol tu mak dara..sakit tu teqa mana pon..