rianti cartwright tukar agama?

assalamualaikum..

ok,that is not a statement,that a question..satgi ada plak orang dok tuduh siha wat fitnah x tentu pasal..


semalam siha tengah dok membelek2 article kat yahoo,tetiba terjumpa pasal artikel 3 artis indonesia yang murtad..mula2 malas nak amek taw,tapi tetiba ternampak muka rianti cartwright..maka siha pon dengan tekunnya baca artikel tu..dalam artikel tu x sah kan lagi yang dia tu tukar agama..just gitaw yg dia kawen ngan someone ni (kalaw x silap laki dia kristian) and ada orang yang pernah nampak dia masuk gereja..bila ditanya kat manager dia,manager dia x taw nak jawab pa sebab dia sendiri pon x taw pa yg sedang berlaku..rianti plak x bagi apa2 keterangan lagi coz dia sekarang kat amerika..
setakat ni siha dapat taw dah ramai yg dok maki si rianti ni..kesian jugak kat dia sebabnya benda ni masih dianggap sebagai "khabar angin"..
siha harap sangat2 yg benda ni xbetul..sebab siha minat sgt2 kat dia..lagi pon murtad ni 'kes berat'..ni dah masuk soal akidah taw..

btw,ada sesapa yg x kenal rianti ke kat sini??(dah panjang lebar menulis,baru skrg nak tnya..hehe)..

bagi yang x kenal,rianti cartwright ni pelakon indonesia..dia penah belakon jadi aisyah dalam AYAT AYAT CINTA..selain dari tu ,dia berlakon dalam MUNAJAH CINTA..banyak lagi filem n drama dia,tapi x larat nak list kat sini..










akhir kata, siha harap dia masih islam..sekian terima kasih..


footnote: dia cantik kan??

0 ahli syurga in the house: