jalan jalan pantai merdeka..

assalamualaikum..


hari jumaat ari tu kan,siha pi pantai merdeka..yahoo (buat syok plak..padahal dah cemuih pi sana)..x rancang pon nak pi sana..plan asalnya  nak pi sungai petani nak ambil ubat & M.C untuk abah..pi ngan pak cik siha..pak cik siha pon kebetulan nak pi klinik gigi,klinik gigi tu plak kebetulan dekat nak mampuih ngan klinik yang kami nak pi tu..urusan kami settle awal..tanpa disedari ,tetiba mak siha terperasan yang depan klinik tu ada HASANI..mak pon ajak la siha pi situ..tapi siha malas la plak..siha nak pi lain kali ja..tapi tetiba baru teringat yang hari tu (30.3.2012) adalah saat2 terakhir untuk tebus baucer buku 1malaysia (expired on 31/3/2012)..luckily siha teringat pasal hakikat tu..kalaw x rugi je baucer tu ..so geledah HASANI..siha dah buntu x taw nak beli buku apa.actually baucer RM 100 siha dah berjaya habiskan kat KL..so the left RM 100 siha nak habiskan kat kedah..minggu first balik adik siha nak ke harfa,so siha dah tebus RM 50 kat situ beli novel,kamus,n alat tulis..so maknanya tinggal rm 50 la nak tebus kat HASANI..kat hasani siha beli alat tulis,novel ,& buku resepi..ngeh3..nak habis kan RM 50 pon seksa kemain..setengah jam gak dok towaf hasani tu..

after keluar hasani kelam kabut kami semua sebab waktu tu dah pukul 1.00 p.m...pak cik siha nak kena cari masjid nak solat jumaat..waktu dok tengah serabut tu la pak cik siha ngan kakak dia (my mummy) decide nak pi pantai merdeka..depa dah 15 tahun x pi sana..siha x dak la selalu sangat pi sana..last sekali pi waktu raya aidilfitri tahun lepas..so,xdak la rindu sgt kat pantai merdeka tu..hihihihi..

yang syok tu jalan nak pi pantai merdeka kami semua x taw..guna "GPRS kepala otak" la waktu tu..akhirnya kami sampai gak..yang paling excited mestila mummy ngan pak cik siha..dah berkurun depa x pi pantai merdeka tu....








~dah lama x jadi budak2 kan??~



~ makan dulu,sebab nani (granny) dah lapaq~









~reason disebalik naiknya berat badan secara x terkawal ialah kerana saya suka makan ais kacang +laici kang,laicikang dia sedap wei.. ~



~lepas makan,kita sambung main!!! yeay~~..org jakun dah lama x main kat playground~



~depa turut join siha main kat taman mainan, yeay,ada geng!!~




~pemerhati jarak jauh takut2 ada org lemas,bajet nak jadi penjaga pantai~





~budak sunburn ni excited main air~








~mak ngan anak kesayangannya yang dah hilang cuma 2 kg lepas balik PLKN.~






 ~pakai baju kurung pon tetap ku nekad untuk meredah lautan samudera..walaupon dah banyak kali mai,but this is my first time terjun masuk laut~





~dok usha  takut2 ada lanun tersesat kat situ~


~kami nak beransur pulang dah ~



pantai merdeka best jugak,tapi lagi bertambah best kalaw ada pelampung ngan baju mandi..setakat main air boley la kalaw hampa mai pakai baju kurung..



pesanan penulis: setengah gambar ada watermark and setengah lagi xdak watermark..hohoho..

2 ahli syurga in the house:

✿ pink velvet ✿ said...

aku dah kompius mana ang, mana bariah, haha~

ehh btw, baucer buku tu tarikh dia d lanjutkan lagi x silap aku

seeha said...

@✿ pink velvet ✿
hahaha..jgn kompius2 lagi..yg kurus tu hewon,yg gemok tu of course la aku..huhu,aku dah habiskan baucer tu..alang2 dah sampai kat hasani better la aku habiskan..kalaw x susah jugak aku nak kena keluar gi SP or Kulim..