running man

assalamualaikum...

rajin plak siha update blog..maaf la klw ada yg x suka ..huhu



actually this entry nak cerita pasal running man??ada sesiapa pernah dengar pasal rancangan ni??..running man adalah sebuah rancangan yg sangat menarik..kenapa menarik,sebab rancangan ni ialah variety show..orang2 yg sertai running man ni adalah mereka2 yang popular di negara korea..ngeh3..(terasa ayatku seperti keling )..
SEJUJURNYA,siha adalah antara manusia yang TIDAK MEMINATI artis2 korea,lagu2 korea,drama2 korea,filem2 korea,makanan korea,and apa2 yang ada kaitan dengan korea..tapi malang sungguh diriku ini,sebab semua orang disekeliling siha semuanya minat korea tahap kritikal..kawan2,adik2,sepupu2,kawan2 kelas,kawan2 rapat semuanya minat korea..adik siha plak jenis tiap2 bulan je mesti pegi kedai mamak buku untuk beli buku e-pop..sanggup plak beli buku padahal sebelum ni apa jua jenis majalah x pernah dia beli, kawan siha pulak sanggup pi beli tiket konsert yg harga nya beratus2 padahal pegi konsert tu bukan ley nampak artis tu sangat pon..haishh..sungguh tertekan dikelilingi oleh orang yang bersifat aneh seperti mereka..

tapi akhirnya penyakit mereka dah pon dijangkiti sedikit oley siha,tapi penyakit siha masih di tahap biasa2...yang boley minat running man ni sebab satu hari tu,kawan siha ajak siha ke bilik dia..temankan dia sebab roommate dia x de..jadi dia ajak siha tengok running man,siha malas la nak mengelak,so melayan je la..mula2 tengok x berapa nak paham konsep running man,tapi bila dah khatam beberapa episod,baru la bley faham,.sesiapa yang belum pernah tgk running man,sila la tengok yer,siha jamin korang akan gelak sampai sakit gigi nanti..rancangan ini adalah sangat disyorkan kepada mereka2 yang sedang murung +sedih (kalaw x hilang sedih gak,pi semayang 2 rakaat + baca quran + zikir)

antara peserta yang sangat siha suka ialah...

1-joong ki....





kenapa minat dia??sebab dia comellllll..sangat comelll..muka baby face even umur dah 26 tahun..dia ni pelakon drama korea sebenarnya..beliau artis korea pertama yang siha minat taw.nickname  dia dalam running man is flower joong ki.,sgt cute la nickname dia.malangnya pada episod 41 dia telah mniggalkan running man,nak fokus dengan career dia.but reappeared in episode 66 sebagai tetamu undangan..ramai yang cakap siha ngan joong ki sangat sepadan ..(~tiba2~),,

selain dari joong ki,siha turut meminati 




2- kwang soo

okay,korang tgk muka dia pon dah macam lawak kan?? haha..dia ni susah ketawa akan tetapi dia selalu bagi orang ketawa..dia ni blurr,trust me..thats why siha minat kat dia..kalw dia x dak dalam running man,mesti x best punya...dia ni pon berumur 26 tahun jugak..tapi muka dia x baby face cam joong ki kan3?? tapi korang kena tahu,dia ni tinggi woo...193 cm tu !!!..


3-kim jong kook


dia ni pulak sgt garang orangya..ramai yang takut dgn dia sbb dia yang paling kuat dlm running man ..dia ni jugak paling hebat dalam "menangkap" orang dalam race mission..dia mmng hebat lagi handal..kalaw x silap,dalam episod 3, peserta running man kena terjun ke dalam kolam (ala2 macam suka sea)..jong kook lompat dari ketinggian yang paling tinggi dengan terjunan yang lain dari yang lain..terlopong siha tgk..ngeh3..




actually,semua pserta running man ada karakter depa sendiri..3 peserta yang siha senaraikan kata atas tu adalah yang paling siha minat,yang lain pon siha minat gak (gary,haha, ji suk jin,jae suk ,song ji hyo),tapi tak larat la plak nak tulis review pasal depa..(pilih bulu la plak).

akhir kata,mari lah beramai2 kita tgk running man.. (tetiba berkempen x tentu pasal)


footnote: agak over la entry ni,maaf atas keterujaan siha dalam entry ni yer..lagi satu,bila tgk running man,jgn ketawa terbahak2,nnti gelap pulak kubur kita nanti..(peringatan untuk diri sndiri)

5 ahli syurga in the house:

fyna said...

hehe...fyna minat.
external penuh dengan cite korea.
^^;

seeha said...

@fyna

wow,fanatik sungguh fyna ngan korea..hehehe

Waniwisy said...

Hai saya ada jual Running Man tshirt RM35.. Pre-order sehingga 7/7/2012.. Kalau sudi singgahlah sini!
http://prettyheisei.blogspot.com/2012/06/pre-order-running-man-shirt.html

ct fafa said...

yes2...yup..mnt rm...sy dah tgk ep1 smpai 121 skrang n buat koleksi....drama kureng ckit....sy suke variety show....:))

ct fafa said...

yup2....mnt rm...drama kureng ckit...sy suke variety show...:)))dah tgk ep1 -121 n buat koleksi..hihi..:)