review drama vanila coklat

assalamualaikum..

direct to the point je la ek..siha suka gila tgk vanila coklat..sebelum ni siha selalu dgr org dok cakap yang drama ni best,but siha wat x taw je..siha sendiri pon x tawu vanila coklat ni sapa pelakonnya..lately ni dok nampak ramai orang dok share gamba sorang mamat ni kat fb (gambr kat bawah ni)..siap mngaku pakwe depa pulak tu..



bila tgk gamba kat laki ni,i wondering who is this guy..nak kata hensem sgt pon x,tapi napa ramai gila yang minat dia..kalaw pelakon,dia ni sapa??apasal x penah tgk dia blakon pon??
huh,mcm2 persoalan yang bermain dia kepala hotak siha..akhirnya tawu la saya bhawasanya dia ni pelokon vanila coklat,patut la x penah nampak..

stop talking about aiman,lets talk about the drama pulak..bagi siha, ni drama romantic paling best siha penah tgk..x macam drama nora elena (tiba2 drama nora elena dikaitkan)..and drama ni x heavy cam drama tentang dhia...(tentang dhia pulak dikaitkan)..drama ni best sebab jalan cerita dia yang sgt menarik hatiku..bagi korang yg x minat citer ni,apa yg boleh dikatakan,mungkin citarasa kita berbeza..ngee.tapi citer ni best la..semalam siha ambek citer ni kat kawan siha,ada 9 episod buat masa sekarang and siha dah selamat khatamkan sembilan episod tu dalam satu malam sahaja..maybe korang rasa benda tu biasa but not for me,sebab siha ni jenis x reti tgk drama sekaligus..ni first time buat keja terkutuk ni..hehe..bila tgk cerita ni,korang mungkin mngalami:

1- sakit perut (sebab gelak banyak sgt sebab tgk si amir  izara,mama,papa,mummy,& daddy punya perangai)
2-tersenyum sendiri (romantic sgt)
3- nangis tahap minimum (the first 9 episode x mnyayat hati sgt)

knapa drama ni best??

1-perasaan benci btukar cinta:-sebab amir ngan izara adalah manusia yang suka bergaduh setiap kali bertemu di kolej,izara benci amir sebab amir ni kaki pmpuan..amir pulak x suka zara sebab zara suka cari pasal ngan amir..

2-perkahwinan pilihan mak bapak: amir ngan izara dipaksa berkahwin atas permintaan parent masing2..depa nak izara n amir jadi matang sikit..

3- keindahan cinta selepas kawen: si amir ngan izara x penah bcinta,depa dipaksa bkawin..waktu mula2 kawen perangai depa still sama,but x lama pastu masing2 berubah..

4- perkahwinan  semasa study : depa ni kawen waktu depa menuntut di kolej..amir ni malas sikit,zara plak rajin..lepas kawen,masing2 dapat result yang gempak.

5- sifat caring n loving amir membuatkan korang x keruan...



 i reallly cant wait for the next episode..


footnote : best la tgk lelaki caring n loving cam amir tu..(ayat gedix)

2 ahli syurga in the house:

✿ pink velvet ✿ said...

aku pon sukaaa sgt cita ni...asal ari selasa dah terketaq2 nak tgk cita tu, hikhik~~

seeha said...

@✿ pink velvet ✿

waa..ye ke???citer ni sweet nk mampos kan??suka gila..