entry 9 februari 2012

assalamualaikum..

 tepat jam 12 malam on 9 february 2012,maka genaplah 20 tahun umur si naadhirah naiimi..planning ngan kawan2 ( salwa n mira) untuk beli  kek,sebab kami berempat x penah celebrate besday antara satu sama lain..yang boley tergerak hati nak meraikan besday dirah adalah kerana dia lahir dulu antara kami berempat and lagi satu sebabnya adalah kerana dia dah 20 tahun..wah,sudah masuk fasa umur yang baru...dah lama la jugak plan nak wat suprise ni and alhamdulillah everything went well...

 lepas maghrib (8hb) terus ke kedai berhampiran untuk cari kek..waktu tu dalam pukul 8.45 p.m...jumpa la satu kedai kek ni,kek dia comel2 belaka..malangnya perisa semuanya x best..target nak cari kek perisa coklat..so,tnya la kat akak kedai tu kek mana yang perisa coklat..then dia suggest la satu kek ni..bila dah buat kata sepakat dengan salwa (mira x join,ada kelas), terus la kami beli..perjalanan balik dari kedai kek tu agak menggerunkan kami sebab jam baru menunjukkan jam 9.30 p.m...around that time dirah selalu gak merayau2 kat kawasan kolej..si salwa plak asyik2 bagi siha kecut perut ..

dah sampai bilik,terus ku renungi jam di handphone ku,malangnya jam baru menunjukkan jam 9.50 p.m..ciss,lambat lagi la nak kol 12 a.m...

so,siha ngan salwa tunggu dengan penuh kebosanan sambil merepek apa yang patut..dok pikir gak takut2 plan kami x menjadi..

salwa memulakan 'repek' kannya yang ntah pa2 tu :
"wei,satgi bila kita pi rumah dia satgi tengok2 dia x dak,pi wat discussion ngan kawan dia ka,mampuih la kita"

bermula dengan ayat tu,maka repekkan kami makin mnjadi2..

akhirnya jam yang ditunggu2 pon tiba..  pukul 12..malangnya nak terus terjah dirah x boleh sebab mira masih x balik2 lagi  walaupon  siha telah warning beliau beberapa kali sebelum dia ke kelas.....punya la panic waktu tu sebab si mira ni x balas mesej n answer call..alhamdulillah,akhirnya beliau pulang ke rumah dalam pukul 12.10 a.m...

terus kelam kabut ke rumah dirah yang terletak di tingkat 4..dah sampai rumah dirah,suruh mira pi ngintai2 umah dirah dulu..dia bg isyarat yg rumah selamat untuk diserbu..
we were so lucky sebab pintu rumah dirah x dikunci and dia stay kat umah tu sorang2..so ia amat memudahkan kami untuk membuat dajal kat beliau...

pintu diketuk dengan penuh rakus oley si mira (mira memang pro dalam mengetuk pintu cam penyamun)..siha ngan salwa stand by kat belakang...bila pintu dibuka maka kami dendangkan lagu "Allah selamatkan kamu"  yang sunnguh sumbang untuk didengar.punca utama lagu tu sumbang adalah sebab mira nyanyi lagu "happy birthday" n siha plak nyanyi lagu "allah selamatkan kamu"..punca kedua lagu x sedap adalah kerana suara siha dah jadik sebijik cam ramli sarip..

dirah kelihatan agak terkezut..actually dirah ni pembenci kek tegar..satu malaysia taw sifat aneh dia tu..namun kami nak buat keja yang agak kejam dengan memaksa dia makan gak kek tu..hehe..sebenarnya,sebelom serbu umah dirah,siha ngan salwa sempat rasa icing kek tu,alohai,bukan perisa coklat,tapi mocha...waktu tu rasa cam nak pi beli nuklear untuk letupkan kedai tu je,tapi niat terbantut sebab xda modal nak beli benda alah tu..


GAMBAR FASA SATU (permulaan)











GAMBAR FASA 2 (apply some cream at face)















FASA KETIGA (gambar gedix2)






~dari kiri : salwa,mira,dirah ,siha..~









FASA EMPAT (mari conteng2)

~kreativiti kami,guna kulit kacang ngan cream kek~

sejujurnya kek yg kami beli tu x dapat dihabiskan..ye la,yang meraikan besday tu 4 orang kami je..kek tu pulak boleh tahan jugak besarnya..so,kami cuba ikhtiar cari manusia2 yg x tido lagi untuk datang umah dirah,malangnya,yang mampu hadir cuma dua orang je..sorang kawan kelas dirah n sorang lagi kawan kelas mira..

sedikit penerangan mengenai KAMI:

erm, dirah ,salwa,siha,n mira sebenarnya kawan dari zaman sekolah lagi..kami sekelas waktu sekolah dulu..waktu sekolah dulu kami berlima sebenarnya..alhamdulillah,kami berempat dapat kolej yang sama..tapi corse yang berlainan..dirah diploma bahasa arab,mira diploma bahasa inggeris,siha ngan salwa diploma syariah undang2..kawan kami yang sorang lagi pon sebenarnya dapat tawaran dari kolej ni (diploma syariah),tapi dia decide untuk ambik sijil tinggi agama malaysia (STAM)..dan impian dia tercapai sebab dia berjaya melanjutkan pelajaran di universiti al-azhar,mesir..sepatutnya siha sama2 amek STAM dengan dia,sebab kami berdua punya cita2 untuk sama2 masuk al-azhar..tapi waktu hari pendaftaran STAM tu,siha dah ubah fikiran,mak ngan abah antara org yg sgt terkezut..Allah knows best.setiap yang berlaku ada hikmahnya..


ucapan for dirah :

di hari yang mulia dan penuh barakah ni,siha ucapkan slamat hari lahir buat naadhirah naiimi yang sgt siha sayangi..semoga apa yang dirah impikan akan mnjadi knyataan..siha sentiasa doakan kebahagian dirah,dan last but not least,siha harap persahabatan kita kekal sampai bila2..amin..

footnote : kenangan abadi...

0 ahli syurga in the house: