diet dan kekangannnya

assalamualaikum..

ok,semalam citer pasal drama,ari ni nak citer pasal diet pulak..beberapa bulan yang lalu,siha ada tulis satu entry pasal siha nak mulakan misi diet siha start awal tahun ni..siha dah mula berdiet pada awal tahun ni..alhamdulillah..malam2 pulak jogging.diet pon brjalan dgn lancar, ditambah pulak dengan kehadiran clenx tea yang sedikit sebanyak membantu perjalanan diet siha..ngee..but tu waktu awal january dulu,but what happen now?? diet tergendala..kenapa?? sebab ada banyak kekangan la pulak..antaranya:

1- sibok ngan assigment,so waktu makan berubah2 tanpa mempedulikan diet yang sedang dijalankan
2-malam2 x ley jogging sebab sibok discussion..pagi ada kelas,petang ada kelas,so x de masa nak jogging kecuali ari cuti  saja..tapi hari cuti rakan jogging siha balik rumah dia pulak.
3-stok clenx tea habis..x larat ar nak keluar nak pegi mines or mid valley..
4-mood mengidam datang bertubi2..siha kalaw ngidam mmng teruk,ibu2 mgndung pon x cam ni taw..sampai nangis2 kalaw xdapat..
5-tension memanjang: bila tension,i will never let myself hungry..bila perasaan tension + kelaparan,maka keadaan tension tu akan bertambah teruk..so,kena elakkan rasa tension tu dengan mengenyangkan perut..
6-big apple,kfc,mc'd yang x penah tobat dari mengganggu misi diet siha
7-berjaga malam: woo,korang klw nak diet jgn jaga malam taw,sumpah perut akan terasa lapar..siha nak tido awal tapi x boley sebab siha kena siapkan assgmnt,slide presentation, baca buku for mid term,hafal apa yang patut..xde masa la nak buat waktu lain..
8-pengaruh kawan2: kalaw kawan2 ajak siha ke cafe,siha cuba untuk tolak,but depa tetap memaksa..so pegi kononnya nak makan kuih,or sandwich, tapi tetiba nampak cam ayam goreng dok panggil2 nama siha,,ades,tension la..


huh,banyak la kekangan dia..but its okay,i will never give up ..i promise myself to continue with this horrible diet mission..yeahh!!..~tetiba semangat~.tapi x ley nak jnji yang misi ni akan berjaya atau x..klw berjaya alhamdulillah,tapi klw x,redha je la..buat masa sekarang ni dah ramai SANGAT yang tegur pasal badan siha..nak pegi mana pon rasa malu taw..hari tu pi pasar malam,ada abg pasar malam ni tegur dia tnya yang siha ngan mak siha ni adik beradik ke??mak siha jawab "eh ,dak aih,ni anak saya"..dia balas: " amboi kemain besaq lagi adik ni nohh,kalah mak dia.."..huh,sentap la siha waktu tu..terpadam la mood siha wat semntara waktu..but hari tu kan,mak cik siha puji yang badan siha cam dah turun sikit...~alhamdulillah~

 ~waktu hantar si hewon pegi PLKN..1st january 2012~



~ladies night in the middle of january 2012~


~badan yang sangat gemok~
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
my target




footnote:rasa cam nak kena buat diet lemon cam beyonce ni..boleh hilangkan 20 paun dalam 10  hari..

0 ahli syurga in the house: