hari jumaat : hari penuh ujian..

assalamualaikum...

today is saturday..alhamdulillah,im still alive..and yesterday is friday..what wrong with yesterday??

actually since hari khamis lagi fikiran siha terbeban..i need to make a presentation on friday morning..ia agak menyeramkan sebab i have to face a fussy n spooky lecturer.presentation untuk subjek qawaid fiqh adalah agak mudah sebenarnya but berdepan dengan lecturer yang lain dari yang lain menyebabkan presentation tu mnjadi mimpi seram bagi siha..hampir 3 minggu siha work out for the slide..i put my best effort on the slide..lecturer siha ni a bit fussy sebab nya selama siha berada di dunia IPT ni,siha x pernah dimintak oleh mana2 lecturer untuk membuat slide presentation yang disertakan dengan footnote..then dimintak plak bariskan setiap pkataan dalam slide tu..bagi sesapa yang x penah amek bhsa arab tinggi di sekolah dulu2,anda mungkin tidak tahu betapa susahnya nak membariskan sesuatu prkataan.geng2 kelas siha banyak mintak bantuan daripada lecturer yang lain untuk bariskan pkataan2.i did the same thing like them but banyak lecturer yang  x boley bagi kerjasama dek kerana mereka busy..siha mintak pertolongan daripada 6 lecturer but all of them are refused to help me..serius siha malu bila permintaan siha ditolak,,aiiyyaaa..its ibarat u all pegi merisik seseorang but ditolak,walaupun ditolak secara baik,but still rasa malu gak kan.hahaha...so siha bertawakkal je la membariskan setiap patah perkataan tu sendiri..makna pon cari sendiri ..
malam sebelum presentation pon masih cari makna sampai x tido semalaman..then pepagi lagi dah kluar rumah untuk ke block IT untuk pinjam LCD..waktu presentation everyting is went well,kawan2 pon faham apa yang siha cuba sampaikan.on that day ada lagi satu presentation oley kawan siha..her turn was after me.after kawan siha present then ustazah ke depan and memberikan komen yang x berapa okey , but just bahagian baris je la dia komen..alhamdulillah..

habis kelas pagi tu,ada plak kuliah pastu,mata siha memang dah berat gila..but tahan je la..balik dari kuliah dalam kol 12,siha balik ke bilik ..nak kena prepare for periksa mid term english ..bunyi je subjek english mesti korang ingat senang kan,yes memang senang but kena hafal format surat2 yang terlibat,klw semester2 lepas,siha memang x kan bukak buku dah untuk subjek BI..sem ni occupational english,so terdapat banyak format2 yang perlu diingat..yang paling sush is MEETING..kena sediakn minute dia plak tu,klw x hafal format memang susah la kan..
peksa kol 5,so i have about 4 hours to hafal format,pening gak mula2 tu,ditambah pulak dengan rasa mengantuk yang hamat...siha study memula tu dengan dirah n karimah (dirah's friend)..then ain pon pulak datang join..ain agak mebantu siha sebab siha memang dah x berapa nak ingat segala format yang mr raj ajar..tengah seronok belajar,ain story something to me...its hurt me..(cerita x dapat didedahkan disini)..sabar je la memandangkan lagi beberapa ketika nak ada exam,malas nak tension kan diri..

exam kol 5.00~7.30..cadangnya nak solat dulu  tapi hampeh sebab orang azan dah kol 4.55...so terus ke exam hall..alhamdulillah solan okey2 je.then terus jawab dengan tekun,tanpa ku sedari,jam telah pon menunjukkan 6.30...so rushing buat section C..then habis kol 6.45..keluar dewan dengan dirah pastu terus ke masjid untuk solat asar..

habis solat,ke cafe plak..then terlihat kelibat sesorang ni..(malas nak cerita panjang pasal dia)..something anoyying happen..

then balik ke bilik rasa cam nak nangis mengenangkan apa yang ain cerita +peristiwa cafe...sedih siott..dah la pastu malam tu juga  kena hantar borang usrah..borang usrah ni pon kasi siha tension..(sesapa yang x belajar kat kUIS mohon maaf yer, anda mungkin x faham apa tu borang usrah)..siha takut klw repeat usrah sebab banyak sangat kotak yang siha x penuhkan..huhuhu..

apa2 pon yang terjadi,i just hope something better will come after..

“ Apakah manusia itu mengira mereka akan dibiarkan berkata ‘ kami beriman’ sedangkan mereka masih belum diuji?” Surah Al-Ankabut ayat 2.

0 ahli syurga in the house: