hari jumaat : hari penuh ujian..

assalamualaikum...

today is saturday..alhamdulillah,im still alive..and yesterday is friday..what wrong with yesterday??

actually since hari khamis lagi fikiran siha terbeban..i need to make a presentation on friday morning..ia agak menyeramkan sebab i have to face a fussy n spooky lecturer.presentation untuk subjek qawaid fiqh adalah agak mudah sebenarnya but berdepan dengan lecturer yang lain dari yang lain menyebabkan presentation tu mnjadi mimpi seram bagi siha..hampir 3 minggu siha work out for the slide..i put my best effort on the slide..lecturer siha ni a bit fussy sebab nya selama siha berada di dunia IPT ni,siha x pernah dimintak oleh mana2 lecturer untuk membuat slide presentation yang disertakan dengan footnote..then dimintak plak bariskan setiap pkataan dalam slide tu..bagi sesapa yang x penah amek bhsa arab tinggi di sekolah dulu2,anda mungkin tidak tahu betapa susahnya nak membariskan sesuatu prkataan.geng2 kelas siha banyak mintak bantuan daripada lecturer yang lain untuk bariskan pkataan2.i did the same thing like them but banyak lecturer yang  x boley bagi kerjasama dek kerana mereka busy..siha mintak pertolongan daripada 6 lecturer but all of them are refused to help me..serius siha malu bila permintaan siha ditolak,,aiiyyaaa..its ibarat u all pegi merisik seseorang but ditolak,walaupun ditolak secara baik,but still rasa malu gak kan.hahaha...so siha bertawakkal je la membariskan setiap patah perkataan tu sendiri..makna pon cari sendiri ..
malam sebelum presentation pon masih cari makna sampai x tido semalaman..then pepagi lagi dah kluar rumah untuk ke block IT untuk pinjam LCD..waktu presentation everyting is went well,kawan2 pon faham apa yang siha cuba sampaikan.on that day ada lagi satu presentation oley kawan siha..her turn was after me.after kawan siha present then ustazah ke depan and memberikan komen yang x berapa okey , but just bahagian baris je la dia komen..alhamdulillah..

habis kelas pagi tu,ada plak kuliah pastu,mata siha memang dah berat gila..but tahan je la..balik dari kuliah dalam kol 12,siha balik ke bilik ..nak kena prepare for periksa mid term english ..bunyi je subjek english mesti korang ingat senang kan,yes memang senang but kena hafal format surat2 yang terlibat,klw semester2 lepas,siha memang x kan bukak buku dah untuk subjek BI..sem ni occupational english,so terdapat banyak format2 yang perlu diingat..yang paling sush is MEETING..kena sediakn minute dia plak tu,klw x hafal format memang susah la kan..
peksa kol 5,so i have about 4 hours to hafal format,pening gak mula2 tu,ditambah pulak dengan rasa mengantuk yang hamat...siha study memula tu dengan dirah n karimah (dirah's friend)..then ain pon pulak datang join..ain agak mebantu siha sebab siha memang dah x berapa nak ingat segala format yang mr raj ajar..tengah seronok belajar,ain story something to me...its hurt me..(cerita x dapat didedahkan disini)..sabar je la memandangkan lagi beberapa ketika nak ada exam,malas nak tension kan diri..

exam kol 5.00~7.30..cadangnya nak solat dulu  tapi hampeh sebab orang azan dah kol 4.55...so terus ke exam hall..alhamdulillah solan okey2 je.then terus jawab dengan tekun,tanpa ku sedari,jam telah pon menunjukkan 6.30...so rushing buat section C..then habis kol 6.45..keluar dewan dengan dirah pastu terus ke masjid untuk solat asar..

habis solat,ke cafe plak..then terlihat kelibat sesorang ni..(malas nak cerita panjang pasal dia)..something anoyying happen..

then balik ke bilik rasa cam nak nangis mengenangkan apa yang ain cerita +peristiwa cafe...sedih siott..dah la pastu malam tu juga  kena hantar borang usrah..borang usrah ni pon kasi siha tension..(sesapa yang x belajar kat kUIS mohon maaf yer, anda mungkin x faham apa tu borang usrah)..siha takut klw repeat usrah sebab banyak sangat kotak yang siha x penuhkan..huhuhu..

apa2 pon yang terjadi,i just hope something better will come after..

“ Apakah manusia itu mengira mereka akan dibiarkan berkata ‘ kami beriman’ sedangkan mereka masih belum diuji?” Surah Al-Ankabut ayat 2.

chinese new year holiday..hurm..

assalamualaaikum..

adoi,right now siha sangat2 bosan la..kolej siha telah dicutikan selama 5 hari since jumaat till today..siha mengaku yang siha ada banyak keja untuk disiapkan but dengan mood yang x menentu ni ,i just start doing my assignment today..frust/stress. jadual di bawah menunjukkan aktiviti yang siha "berjaya" buat..

jumaat: kelas x de,tgh hari pi amek baucer rm 200,then balik bilik dalam keadaan mengantuk,habis asar,tido sebentar sampai ke maghrib..then bangun bukak lappy then dapat taw pasal pemergian arwah izwan pilus...for ur information,siha memang x ley dgr pasal berita kematian,sbb selalunya siha akan sedih terlebih2 n siha akan terbayang2 macam mana keadaan siha bila mati nnti..

sabtu: bangun awal pagi.pastu kemas2 rumah ..tgh hari solat n baca al quran,sebab dah lama x baca,rindu pulak heheh..petang pi pasar malam dengan kawan..malam sakit perut,pastu tido.

ahad: hari2 yang dilalui sangat lah tidak best..bosan..mood nak wat assigment x de..malam nya plak ke cafe tapi x beli apa2..ngek  betul..then kwn siha sms,dia baru balik dari kenduri sepupu dia,so dengan rasa seronoknya dia bagi banyak giler lauk kat siha n  the geng..(waktu tu siha memang teringin nak makan daging)

isnin: pepagi buta dapat mesej dari mak sedara siha,dia tanya busy x  sebab dia nak datang bawak nenek siha..yeyeyeyye..mmng lepas subuh tu x tido dah sebab excited punya pasal..ingat depa nak mai pagi,rupa2 nya petang baru sampai..hanya  tuhan je taw betapa seronoknya siha waktu jumpa depa semua..hahahha..actually  siha rasa sunyi kat sini,so bila ada sedara mara yang datang melawat,kemain best la siha..at the night,siha x sihat sgt,kepala dah sakit..

selasa: aktiviti masih belum dikenalpasti..ngee


~musim cny wajiblah ada buah limau ni~


rindu plak nak rasa kemeriahan CNY kat kedah (padang serai)...dah 2 tahun dok ambil feel CNY kat sini,bosan la..kat kawasan bangi x dak chinese sgt la..huhuhu

happy birthday...

assalamualaikum...



itu dia,gambar opening..hehehe..today is my friends birthday..tapi semalam dah celebrate.. kasi suprise sama dia..bestnyer..ni first time ar nk suprise kan org..lokasi yang dipilih ialah di tasik idaman, bangi..tempatnya memang terbaik sebab tempat tu antara tempat paling high class yang penah siha pegi..nguu..actually bukanlah class sgt kan,tapi bajet dia tu yang terlebih high menyebabkan siha anggap tempat tu sbagai high class..shamin ni kwn kelas siha..mula2 x nak pegi,tapi akhirnya pegi juga..naik keta ramai2 ke lokasi yang ditetapkan..budak2 laki bertanggung jawab memancing si shamin ke sana n depa kena blakon seolah x dak apa2 yg akan berlaku,..dlm kol 9 lebih,kami semua (budak perempuan) sampai kat sana..dah sampai terus planning ngan pihak restoran untuk "kejutkan" si shamin tu..pihak restoran tu guna khidmat DJ..

bila lagu selamat hari lahir dipasang (waktu tu shamin macam x perasan lagu tu untuk dia),kami terus menuju ke shamin sambil bawak kek ..DJ tu cakap..(sambil diselang-seli dengan lagu)


"selamat hari lahir ke 20 buat shamin..dari DSPI"..
lepas tu terus letupkan benda alah (x ingat apa nama bnda tu)

terus tkejut beruk budak tu..hahaha..klw siha jadi shamin waktu tu,mesti siha nangis...











 apa2 pon,selamat hari lahir to shamin,semoga panjang umur n murah rezeki..amin..


~harap2 lepas ni ada org wat suprise kat siha plak...(ngada2)..hahaha~