mood-mood yang wujud for this week

assalamualaikum..

direct to the point je la yer..

1-mood drama "tentang dhia"
~frankly speaking, siha x pernah pon mngikuti jalan cerita drama ni sebab siha stay kat hostel,so TV x de ..then hari isnin hari tu (minggu last drama tentang dhia) siha saja2 je tgk TV sebab bosan yang amat,tapi rasa  best plak tgk cerita tu..
~apa yang menarik perhatian saya untuk menonton drama "tentang dhia"
*sebab muka nora danish comel and ada iras cam siha jer.. hahaha..erm,jalan cerita dia sangat menarik (berdasarkan sinopsis drama)..then ending dia paling best..ala2 romeo juliet plak..




2-mood ber" PLKN"...
~ adek siha dapat PLKN la plak..hehehe..jeles sama dia..siha teringin gila nak pi PLKN tu (seriously) tapi dia pulak yang dapat..dah la dapat kem PLKN bukit besar,kulim..haish,dia memang x ley berpisah dengan kulim la rasanya,waktu nama dia tersenarai untuk jadi pelatih PLKN,siha dok doa gak bagi dia dapat kem jauh2 sikit,alih2 dia gitaw yang dia dapat kat kulim jugak..siha penah jadi pelatih PLKN kat bukit besar (sama dengan kem yang adek dapat),but for 3 days only..best siottt,,rasa cam x maw balik ja..best nya kem PLKN tu sebab dia diatas bukit,panorama dia memang cantik..sebelum ni adik siha dok cool ja (sebab surat PLKN belum berkunjung tiba kat dia, no surat no PLKN), but en.posmen yang segak bergaya telah memusnahkan harapan beliau..maka mula la dia x senang duduk..siha cakap kat dia: "ala,pi ja,seronok aktiviti kat sana"..then dia balas "3 hari dengan 3 bulan x sama ok"....but serius siha cakap,PLKN ni bukan la terok sgt,walaupon 3 hari je kat sana,but sgt syok..semua cabaran kat kem siha ley buat,but kenangan terpahit kat situ adalah bila siha lemas waktu aktiviti berkayak...scary sikit..hahaha..tapi betol gak cakap adek siha tu,3 hari x sama dengan 3 bulan...nanti dia akan belajar banyak benda kat sana..something yang orang lain x berpeluang untuk belajar.dia boleh belajar mengendalikan senjata lagi tu..fuhh,dahsyat..(JELES NYA !!!!!!!)..sekarang ni abah siha antara yang paling risaw , ye la,adik siha tu lain sikit perangainya...and dia sendiri pon x pernah dok jauh dengan family..tambah memburukkan keadaan bila dia x pandai langsung berkomunikasi dengan orang ramai..hope she will learnt something kat PLKN tu..x sabar nak tgk dia pakai baju PLKN beserta kasutt hitam berkilat tuh..hahahahahahaahahahha..but cam na nak tgk ek,kamera pon dia x maw bawak (takut hilang)..








3- mood balik kolej
~1/1/2012 on that day my little sis akan ke PLkn,while siha plak akan ke selangor...hehehe..kesian kat mak,anak2 dara terajin beliau dah x de,maka bermula la aktiviti mak mmbasuh pinggan sendiri...selain dari itu,mak juga perlu mentension kan diri nya sendiri kerana perlu berdamping dengan 3 anak teruna beliau yang sangat mengada2...selain mak,siha juga perlu mnghadapi liku2 hidup di kuis yang serba x best tu..

4-mood derma darah
~dah lama nak mngidam  nak derma darah ni,insyaAllah minggu depan dapat peluang mnderma...hahahahaa..


5-mood memasang azam baru
~azam baru nak jadi cute cam nora danish..(boley ke cam tu)..ahahahahahahaha..

0 ahli syurga in the house: