mood-mood yang wujud for this week

assalamualaikum..

direct to the point je la yer..

1-mood drama "tentang dhia"
~frankly speaking, siha x pernah pon mngikuti jalan cerita drama ni sebab siha stay kat hostel,so TV x de ..then hari isnin hari tu (minggu last drama tentang dhia) siha saja2 je tgk TV sebab bosan yang amat,tapi rasa  best plak tgk cerita tu..
~apa yang menarik perhatian saya untuk menonton drama "tentang dhia"
*sebab muka nora danish comel and ada iras cam siha jer.. hahaha..erm,jalan cerita dia sangat menarik (berdasarkan sinopsis drama)..then ending dia paling best..ala2 romeo juliet plak..




2-mood ber" PLKN"...
~ adek siha dapat PLKN la plak..hehehe..jeles sama dia..siha teringin gila nak pi PLKN tu (seriously) tapi dia pulak yang dapat..dah la dapat kem PLKN bukit besar,kulim..haish,dia memang x ley berpisah dengan kulim la rasanya,waktu nama dia tersenarai untuk jadi pelatih PLKN,siha dok doa gak bagi dia dapat kem jauh2 sikit,alih2 dia gitaw yang dia dapat kat kulim jugak..siha penah jadi pelatih PLKN kat bukit besar (sama dengan kem yang adek dapat),but for 3 days only..best siottt,,rasa cam x maw balik ja..best nya kem PLKN tu sebab dia diatas bukit,panorama dia memang cantik..sebelum ni adik siha dok cool ja (sebab surat PLKN belum berkunjung tiba kat dia, no surat no PLKN), but en.posmen yang segak bergaya telah memusnahkan harapan beliau..maka mula la dia x senang duduk..siha cakap kat dia: "ala,pi ja,seronok aktiviti kat sana"..then dia balas "3 hari dengan 3 bulan x sama ok"....but serius siha cakap,PLKN ni bukan la terok sgt,walaupon 3 hari je kat sana,but sgt syok..semua cabaran kat kem siha ley buat,but kenangan terpahit kat situ adalah bila siha lemas waktu aktiviti berkayak...scary sikit..hahaha..tapi betol gak cakap adek siha tu,3 hari x sama dengan 3 bulan...nanti dia akan belajar banyak benda kat sana..something yang orang lain x berpeluang untuk belajar.dia boleh belajar mengendalikan senjata lagi tu..fuhh,dahsyat..(JELES NYA !!!!!!!)..sekarang ni abah siha antara yang paling risaw , ye la,adik siha tu lain sikit perangainya...and dia sendiri pon x pernah dok jauh dengan family..tambah memburukkan keadaan bila dia x pandai langsung berkomunikasi dengan orang ramai..hope she will learnt something kat PLKN tu..x sabar nak tgk dia pakai baju PLKN beserta kasutt hitam berkilat tuh..hahahahahahaahahahha..but cam na nak tgk ek,kamera pon dia x maw bawak (takut hilang)..








3- mood balik kolej
~1/1/2012 on that day my little sis akan ke PLkn,while siha plak akan ke selangor...hehehe..kesian kat mak,anak2 dara terajin beliau dah x de,maka bermula la aktiviti mak mmbasuh pinggan sendiri...selain dari itu,mak juga perlu mentension kan diri nya sendiri kerana perlu berdamping dengan 3 anak teruna beliau yang sangat mengada2...selain mak,siha juga perlu mnghadapi liku2 hidup di kuis yang serba x best tu..

4-mood derma darah
~dah lama nak mngidam  nak derma darah ni,insyaAllah minggu depan dapat peluang mnderma...hahahahaa..


5-mood memasang azam baru
~azam baru nak jadi cute cam nora danish..(boley ke cam tu)..ahahahahahahaha..

entry x bertajuk

assalamualaikum...

sekarang ni siha sedang berada di kedah...yippie..rasa cam dah lama pulak x balik kedah..actually tengah cuti pertengahan semester,cuti pon bukan nya lama sangat ,seminggu jerk..sebelum balik hari tu,siha dah settle kan semua keja yang bertimbun atas meja study tu, dengan harapan balik kampung nanti x perlu la siha peningkan kepala mengingati  assignment n presentation..

~tengah tekun habiskan presentation~

and Alhamdulillah , i done with my syafawi (oral) on surah al-hadid...walaupon syafawi tu agak kelam kabut..
seminggu sebelum siha balik,siha ditimpa dengan sejenis penyakit misteri,so seminggu jugak la siha xda sebarang mood..masuk kuliah pon x tumpukan perhatian sangat..dok mengelamun je..



~bukti menunjukkan yang siha gi kelas tanpa memberikan tumpuan~
# kejadian berlaku dalam kelas undang2 harta ..serius bosan!!

hari nak balik kedah,on friday tu,siha x dak sebarang kelas,semuanya dibatalkan. even i free for a whole day,but i just get ready n packing2 barang lepas maghrib,..~gila punya malas~




~harus tangkap gambo sebelum balik~#



kmarin (sabtu) siha ke kenduri kawan siha ni,deal dengan orang lain but pegi dengan orang lain ..hahaha..sebelum ramai yang salah faham,actually yang kawen bukan kawan siha,but her sister..yang membuatkan siha excited tu sebab siha dah lama x jumpa dengan kawan siha ni,izzati johari..siha pegi bersama2 dengan rakan yang lain (syameen n yana)..

kedatangan kami bertiga disambut dengan gembiranya oleh ati (nama manja beliau)..habis makan,dia ajak masuk rumah + explore segala pelusuk rumah dia..siap melepak kat bilik pengantin lagi..hehehe..sempat gak jumpa pengantin,they are so sweet..


















kenduri ni simple jer,but meriah,siha plak memang dok mengidam nak makan nasi kenduri,..hehehe..best sangat dapat jumpa izzati..

lepas ke rumah kenduri, kami bertiga ke landmark pulak..setiap pelusuk landmark tu kami singgah..rasa cam nak terkeluaq  kaki ni..after that terus balik..


#  tu je nak cerita ,sekian terima kasih...

mock meeting..

assalamualaikum..

beberapa hari yang lepas (on friday noon)..siha n kawan2 kelas yang lain telah dipertanggungjawabkan untuk mmbuat satu presentation untuk subjek "occupational english".. kami dibahagikan kepada 3 group, kiranya satu group terdiri drpd 6 orang la. then kami kena buat satu MEETing..bunyi je cam simple but its extremely hard to be done..kami diberi masa seminggu untuk wat preparation...ya, its sound such we have so many time to prepare, but trust me,we dont have a sufficient time..nak taw kenapa?? sebab terlampau banyak assignment yang siha kena submit..jadi kpala hotak siha dah x ley nak beri tumpuan lebey untuk presentation tu, we just discuss about the meeting two day before the presentation day..fuh,dalam masa dua hari tu memang siha penat sangat,,actually meeting ni simple je,yang pening kepala tu adalah part kena wat dialog n kena sediakan minit mesyuarat lepas..so agak pening sikit..hahaha.

selepas berbincang, kami telah memutuskan bahawasanya kami ni adalah satu syarikat dekorasi bernama leslie & lewart deco holding..hahahaha..one of my group members cadangkan supaya kami semua pakai blazer,then yang girl2 plak wajib pakai high heel together dgn selendang or pashmina...oo,that crazy ok,sebab siha memg x penah pakai pashmina n kasut high heel..setelah berunding n wat muka seposen bserta alasan yang munasabah,maka siha berjaya melepaskan diri dari memakai pashmina but still kena pakai high heel/ wedges..

hari presentation tu,Alhamdulillah,kami berjaya lakukan dengan baik..cuak gak mula2 tu,takut kena repeat meeting tu..for your information, lecturer siha ni kalaw x puas hati dengan persembahan kami,dia akan suruh kitorang repeat semula..but sangat puas hati sebab x kena repeat (alhamdulillah)..

setinggi-tinggi penghargaan:
 mr.raj ali zahid alley (lecturer)
mutmainnah zainuddin (the chairman)
naasiha sakina (penghargaan untuk diri sendiri)
amira nadia (group member)
nor halillah (group member)
mohd shamin (group member)
mohd jefri (penghingaq & group member)

AND 
 nur salwa ( atas tajaan tudung)
kak awatif (atas tajaan kasut high heel)
kak x ingat nama (atas tajaan blazer)
mak (atas tajaan baju ~ and  baju tu pon mak tibai dari org lain gak, mak ckp baju tu besar,so she pass the baju to me)





~belakang : dari kiri,jefri,mutmainnah,shamin
depan: halillah,saya, mira.

~macam budak kindergarten~






~bergabung~

~the other group~

~ the other group meeting,this group pilih untuk jadi wedding planner,tgk tema baju pon pink2 je..~

~this group plak jadi syarikat plancongan n baju tema diorang adalah HITAM~
lelaki yang berkaca mata tu adalah pemerhati jarak dekat AKA my lecturer







~
oley kerana siha punya baju on that day bertema kan hitam n putih n siha pulak plajar syariah undang2, maka ramai yang tegur siha ni ada gaya cam peguam dah,..



pesanan penulis: syok la pakai kasut tinggi..hahaha

duhai hati

assalamualaikum..

lama x mnulis entry kat blog,so hari ni curi masa sikit nak tulis something..actually sejak kebelakangan ni,siha senang sangat terasa hati dengan org..pg tadi,siha terasa hati dengan someone ni (that is extremely the reason i write this entry)..kesalahan yang dia buat teramatlah kecil ( cerita lanjut terpaksa dirahsiakan)..waktu siha terasa hati ngan girl tu,terus terdetik kat hati siha:
"ish,aku ni cepat betol la terasa hati ngan orang sekarang ni,"

siha x tawu kenapa ley jadi cam tu..sebelom ni siha agak susah terasa hati dengan orang,but now dah jadi lain plak..terpikir la jugak kat mana silap nyer..

selalunya kalaw siha terasa hati /touching ngan sesapa,siha biasanya akan:

1-menangis semahu mahu nya (sometime)
2-buat muka toya ngan org tu (jika perlu)
3-makan jeruk berpaket2~supaya hati yang alkali mnjadi sedikit asid~<---------ayat cam pelik,, (kewajipan)
4-tarik nafas dalam2 supaya rasa marah dapat dikawal (MESTI)
5-dengar lagu sedih2 / rancak (keperluan)
6-akan jadi gila2~untuk menceriakan diri yg sdng murung (kepastian)
7-istighfar banyak2 (wajib,wajib,wajib)
8-zikir2 ~elak dari terus dihasut oleh syaitan yg chubby2~ (kepastian)
9-fikir positif (kadang2 je bley buat)
10-maafkan org tu dalam masa 3 hari (cuba sedaya upaya)

siha memang seorang yang dilahirkan dengan sifat perempuan ayu..hihi ~statement perasan~,so kalaw sapa2 yang ter UP suara dia kat siha,secara automatik air mata akan bergenang,hati plak akan mnjadi sakit seolah dicincang2...sbb tu klw siha cakap ngan org ,siha akan jaga nada suara ..

golongan yang akan mmbuatkan siha terguris hati ialah:

1- manusia yang suka tinggikan suara kat siha (walaupon dia punya alasan yg kukuh untuk naik suara,siha ttp    x ley trima)

2-manusia yang buat x taw / muka toya / x hiraukan apa yang siha cakap..nak plak bila siha x dak mood,mmng rasa cam nak cincang je manusia2 tu..

3- manusia yang suka cakap tanpa hiraukan perasaan org lain..



jadi sesapa yang baca entry ni,doa2 kan lah supaya siha bley jadi seorang yang lebih baik, dan berhati kental...