sushi..yerkkk!!

assalamualaikum..

beberapa hari yang lepas, siha dgn yana (my frenz) telah keluar bersiar2 ke kulim..tujuan utama adalah untuk membayar broadband beliau, so dia ajak siha untuk teman dia la..

lokasi pembayaran bertempat di landmark kulim..sampai2 dalam pukul 3 klw x silap, then kami mmbuat kputusan untk berjmpa dengan salah seorang kawan sekolah kami dulu..dia keje kat situ..wat part time sementara nak sambung blaja..bila ditanya keja kat kedai mana, dijawabnya keja kat kedai makan, patut la uniform dia dah macam ala2 chef..pastu tanya dia lagi dia keja kat kedai makan mana??dia jawab, sushi king..dia ada bagi kad kat kami,katanya pemegang kad tu akan dapat harga sushi yang lebeh rendah drpd biasa,iaitu sepinggan Rm 2...mula2 kami berdua x nak,jual mahal la sikit, tapi akhirnya oleh kerana ada perasaan ingin merasa sesuatu yang berbeza,maka kami pon masuk la jugak ke kedai tu..rasa cam sesuatu yang agak gila sebab siha x makan ikan but i was " eh,lantak la, laksa boley plak aku makan kan,mana la nak taw klw2 sushi ni sedap"..

konsep kedai sushi ni adalah anda kena tarik je pinggan2 yg berlegar di hadapan anda tu..siha ngan yana plak x tawu apa yang sedap jadi kami tarik yang mana nampak cantik di mata je la..lebey kurang 4 pinggan gak la kami rembat..

first sekali siha try benda ni:

kalw x silap, yg tu ikan salmon yg digoreng bersama2 dengan tepung..first time waktu benda ni masuk mulut,siha boley telan lagi sebab rasa cam sedap la plak..but kali kedua masuk mulut, siha rasa nak muntah, tapi x kan la nak muntah depan org plak kan,jadi siha telan benda tu bersama2 dengan air..lebey kurang cam makan ubat la..then siha suruh yana yang habiskan..nak taw x,siha TERambil benda ni dua pinggan , siha x perasan yang ia adalah bnda yang sama..huhuhu


 pastu rasa plak sushi ni,x tawu la nama dia apa,but kat tengah2 dia ada ketam..waktu mula2 nak makan benda ni,siha agak risaw..but siha kuatkan hati untuk menyumbat benda ni masuk mulut..siha terus amek seketul benda ni n masukkan ke dalam mulut menggunakan chop stick..x sempat nak mengunyah,dah rasa nak muntah hijau ..memang x ley blah ar..muka si yana berubah bila makan benda ni..cam tahan loya gitu..hahahaha..asalnya benda ni ada 4 ketul,so baki yang dua ketul lagi tu kami robek2 n amek isi ketam tu ja..memang loq laq la..



the last one ,siha ngan yana makan tuna mayo..yang ni sedap sikit berbanding sushi diatas..siha just mkn isi dia aja,yang benda hitam tu siha x makan..geli rasanya..

then kat depan kami ada satu bekas,buka je bekas tu nampak something yg bwrna hijau,siha dapat agak yg tu adalah wasabi..jadi terus la siha nak rasa,bila masuk je wasabi dalam mulut,siha rasa cam nak pitam pon ada, seolah2 siha tengah makan mercun ..huhu..rasa dia sgt pelik..huhuhu...


ni rupa wasabi tu..nampak nice,tapi rasa dia dia x sedap la..




bagi siha, sushi ni memang x ley ngam dengan tekak siha,tapi lain orang lain citarasanya kan..maybe orang lain boley,tapi siha memang x!!..hahahah


~muka yana yang melambangkan beliau sedang menahan kesengsaraan sewaktu merasa benda pelik ni~

0 ahli syurga in the house: