setiap pertemuan ada perpisahan

assalamualaikum..
kemarin 23 hb oktober 2011,yg bersamaan dengan 25 zulkaedah 1423H, merupakan hari terakhir siha berkhidmat kat pejabat agama kulim..sedih nya x dapat la nak diungkap dengan kata2..almost sebulan siha berkhidmat kat pejabat agama kulim tu n dah macam2 yg siha blajar sepanjang siha ada kat sana..antaranya ialah,siha dah reti cam na prosuder perkahwinan,apa yg perlu ada dalam borang permohonan  pon siha dah boley hafal dah..lagi satu,siha dah taw cam na proses cerai n macam2 lagi la..

antara pengalaman yg siha x ley lupa ialah bila siha kena marah dengan sorang mak cik ni, waktu tu siha kena jaga kaunter,buat perkhidmatan pelanggan la kiranya..mak cik tu nak hantar borang kahwin anak dia,memang x ley la sebab orang yg nak kawin la yg kena hantar borang tu sendiri.dia naik angin terus,dia kata dalam borang tu tak gi taw pon yg borang tu perlu di hantar oley bakal pengantin,dia cakap bnda cam tu mnyusahkan dia..dengan bersungguh-sungguhnya dia bawa keluar borang and soh siha tunjuk kat mana yg mnyatakan pasangan pengantin tu sendiri yg kena hantar borang tu..siha gtaw dia yg kat borang tu x memang x bagi taw,yg pengantin kena mai tu sebab ada borang ikrar yg depa kena baca n depa akan ditemuduga dulu..dia x nak dengar gak,last sekali pak guard yg ada kat situ tu pi panggil pegawai kat dalam..huhu.


x cukup dengan tu,siha dengar banyak cerita2 pergolakkan rumah tangga..pasal seterika muka la,pasal kena terajang la,pasal suami curang la..n mcm2 lagi..ada sorang tu cerita kat siha pasal bekas isteri dia,sampai bergenang air mata dia..kesian plak siha tgk..
kat PADK gak,boley cakap setiap hari ada kes tangkap khlawat,ada yg kena tangkap tu wat muka gembira..x faham betol.ish3..mak orang yg kena tangkap tu datang jamin anak dia sambil meleleh air mata dia..kesian sangat2..anak dia boley wat muka x bersalah pulak..rasa cam nak je siha lempang muka anak dia tu..

sepanjang kat PADK,staff2 kat sana memang semuanya baik2 belaka..apa2 ajebnda yg siha  x faham mesti depa dengan bersungguh2 akan mmberi tunjuk ajar  sampai siha faham.~terharu~

kelmarin waktu masuk office,siha xdak semangat langsung nak wat surat or benda2 yg berkaitan dengannya..so siha decide untuk jaga kaunter je..staff2 pejabat agama plak dengan sengap2 nya telah merancang majlis perpisahan untuk siha..siha x perasan langsung..depa just gtaw yg satu majlis untuk meraikan siha akan diadakan sekarang (waktu tu pukul 1 tgh hari), depa soh stand by dengan ucapan..siha terkesima sebentar..siha x pernah bagi apa2 ucapan kat mana2 event pon..selalunya bila orang pelawa untuk bagi ucapan,siha berjaya menolak,but not anymore this time,,siha dengan x prepare apa2 pon bagi ucapan yg agak pendek..gugup wei..hahahaha..whatever la,janji 'ucapan'..habis ucapan,boss n staff2 kat situ pulak wat ucapan perpisahan..sumpah nak nangis..tapi tahan jer..

  ~lauk yg sedap2..terima kasih PADK~


~antara staff2~

 ~ baca doa ..huhuhu~
  ~majlis tengah berlangsung,siha duduk sebelah ustz idrus ~

 ~  siha n boss~

 ~the menu,suka sangat2,mostly,sambal belacan n kerabu mangga~

 puan rozita,puan zakiyah,n kak nisa..~rindunya~


 ustaz azmi,tuan sheikh,n ustaz idrus~

 ~ ustaz idrus,beliau seorang yg paling pandai mngusik~

~kak hanim ismail yang sangat lemah lembut~

dalam majlis ,ada beberapa staff yg xde ,ada urusan luar klw x silp..tapi memang siha rasa sangat dihargai waktu majlis tu berlangsung..

ok,siha tempek lagi pic PADK kat bawah ni,

 akan rindu tempat ni











akhir kata,
thanks sangat2 kat semua staff PADK sebab sudi terima siha berpraktikal kat situ,..siha terharu dengan kerjasama yg telah diberikan oley semua pihak.mintak maaf jugak kalaw ada salah silp,siha x taw cam na balas kebaikan anda semua..tunjuk ajar yang kalian berikan adalah sgt membantu siha dalam memantapkan ilmu2 yg telah siha pelajari di kolej..siha sayanggggg PADk.terima kasih banyak2..may Allah bless u always.


0 ahli syurga in the house: