first day @ pejabat agama kulim




hari ni MEMANG hari yg sangat2 memenatkan siha...siha tido semalam dah almost pukul 2, then pukul 5 dah bangun sebab hari ni dah mula praktikal..nasib x berapa baik sikit sebab tadi pagi,waktu siha nak keluar rumah hujan turun dengan lebatnya..kalaw ikut kan hati cam x nak je gi praktikal,tido lagi sodap..tapi siha kuatkan juga diri ni untuk pegi..sampai kulim pon hujan still x berhenti,mula2 siha tumpang berteduh jap kat tempat siha turun tu,but nothing change after i ve been waiting for 30 minute..jadi,siha tekad untuk meredah hujan dan mengharungi 15  minit perjalanan untuk sampai ke pejabat tu..setibanya di pejabat,memang basah la stokin ,baju,n tudung ni..siha sabar je,sebab siha dari kecik lagi dah terbiasa mandi hujan cam tu. waktu  sampai kat pejabat kulim tu, pejabat kosong,xde sapa lagi pon..kiranya siha la yg paling awal sampai harini...~kembang hidong sikit~



 x lama lepas tu,staf2 pejabat dah mula sampai..Alahamdulillah,staff2 kat pejabat tu SEMUA baik n best.but bos xde la pulak..ada program ke apa ntah..jadi tugas boss tu diambil alih oleh pembantunya , puan khairiah..beliau sangat baik..

aktiviti pertama siha adalah membuat "SURAT KEBENARAN BERKAHWIN"..fullamak,sakit otak kot..kena teliti gila2 buat benda nih,kalaw x, kena taip semula..kiranya dari pukul 9 sampai la kol 4 petang,siha dok depan komputer je..boss and officemate ajak pi makan, but siha yg x nak,malu la dengan depa,lagipon,siha ni jenis malas nak breakfast..


~antara fail yg selamat disiapkan~
~selamat pengantin baru la kat pemegang2 surat ni~

then kol 4 plak,akak office tu suruh siha menulis n conteng maklumat kat buku pendaftaran perkahwinan..katanya dia dah rimas tengok siha dok depan komputer lama2,,dia dok risaw satgi siha pening pala plak
hahahaha..akak tu memang baek giler..so,start kol 4 sampai kol 5,siha menulis plak..

~buku ni tebal giler~
~but lagi santai sikit wat benda ni~

.

sampai umah petang tadi dalam pukul 6.30 p.m..sangat penat..harap hari esok jauh lebih ok dari hari ni..



0 ahli syurga in the house: