kisah budak merdeka


::::AMARAN=entry ni sangat membosankan n panjang terlebih::::::


hey2 u olls...sihat semua??kalaw x sihat sila la ke klinik yg berhampiran ok..hehe..actually siha sudah habes final exam..tu yg gedik nak mampos ni..rasa cam x sakit hotak dah sekarang.kalaw tak,asyik dok pikir nak kna  study,then nak kna buat nota yg sarat,pastu nak kena pikir pulak teknik2 jawab soalan,then nak kena punggah locker untuk cari nota ,pastu malam2 x tido untuk study,then mata akan berpinar bila tgk nota ~sbb terlalu sush untuk dihafal,pastu selalu dapat mimpi ngeri...adusss..bnyk betol yg mengganggu fikiran siha ni waktu exam ari tu..benda yang wajib terjadi during exam ialah OTAK SIHA AKAN TERBEBAN..huyoo,habis perah otak jawab exam pagi kelmarin (last paper),baru rasa ringan sikit kepala..rasa cam ada toksik banyak sangat kat kepala ni ha..huhuhu..

kemarin pagi siha exam pukul 9.00 am...malam sebelom exam tu siha memang x tido la,gila kaw nak tido,bnyk benda lagi x ngafal tu..so,malam tu memang berjaga sepanjang malam la..pagi tu sampai kat DPU (dewan peperiksaan utama) pukul 8.40 am. then candidates semua dibenarkan masuk ke dewan..memandangkan baru pukul 8.45,so, ketua pengawas tu dok pot pet apa ntah kat depan tu sambil beliau membaca arahan peperiksaan..waktu tu siha dah x tenang,sebab lagi banyak pengawas tu buang masa,lagi cepat la hafalan siha hilang...then after 15 minit ,pengawas tu pon cakap something yg amat siha nantikan : "ok students,you may begin now"..
siha terus je tengok soalan...alhamdulillah,apa yg siha hafal semuanya masok,siha boleh jawab tapi x tahu la la jawapan yg siha bagi tu betul ke tak....hahahaha..siha habis jawab exam pukul 9.30 pg..setengah jam je jawab exam tu...bangga x terkata..kalaw paper2 lain,siha biasanya akan siap 30 minit sebelom peperiksaan tamat..hahaha.

habis exam kemarin siha terus ke ATM dulu,after ke ATM,siha and two other friends ke cafe untuk breakfast and lunch..kat cafe ,siha telah dibuli oley budak2 lelaki (budak fakulti mana ntah) ..geram benor teman waktu tu,dah le lapo yg amat,tetiba diorang sibok2 datang potong barisan siha..x pasal2 rasa cam nak makan depa one by one..waktu dok senduk nasi (sebelom berbaris untuk bayar),kemain ngada lagi budak2 laki tu suruh siha sendukkan nasi bagai ,mintak simpang la,x hingin siha nak sendukkan nasi kat diorang,pemalas benor tu..,then waktu nak gi bayar,suka2 hati je potong baris,kalaw sorang x pe gak,ni dekat berpuluh2 orang mai potong,,ngek betul..kalaw depa tu perempuan ,dah lama siha tepis..

after menahan sabar yg agak lama,baru la dapat turn..siha bayar la makanan siha,siha cakap kat akak kaunter tu untuk kira makanan siha sekali ngan air,kat cafe ni air perlu dituntut kat orang lain,time nak gi amek air tu,abg tu boleh plak cakap,"sori la adik,ais x de la."..wah,meradang gak waktu tu tapi still cool ...geram sebab dah bayar tapi bila pikir balik mungkin sebab x de rezeki kot..`..huhuhu.

after makan,terus ke dewan banquet,nak check out..kawan2 kelas semua check out semalam,so,siha pon nak mengada2 check out semalam gak even siha akan balik  ke kedah minggu depan..hahaha..buat keja jahat tu..~bangga~

rata2nya  my coursemate semua dah balik,tinggal siha sorang je kat sini..siha bukan pa,malas la nak kalut2 balik awal,lg pon siha memang x berani nak balik sorang2 naik bas luar..setiap kali siha balik kg,siha hanya akan balik dengan bus yg disediakan oleh PERMATA (persatuan mahasiswa zon utara)..balik ngan permata senang sikit..hihihi..

but sangat x best cuti semester ni sebab siha kena practical..harap2 lulus la praktikal ni..amin..





motif gambar ni ditempek : x sabar2 nak konvo..hihihi
jgn dok pikir yg ni gambar konvo sekolah plak ok.ni baju konvo kolej saya,,...hehehe





0 ahli syurga in the house: