hari terakhir peperangan



erm,cepat betol masa berlalu kan.. ari ni dah pon hari last siha berperang (exam)..pagi ni siha akan menduduki peperiksaan untuk subjek terakhir iaitu MASODIR DIRASAT AL ISLAMIYYAH...subjek ni antara subjek yg susah..kena faham betol2 and perlu mnghafal bnyk2..hahaha..plus,subjek ni juga subjek yg SANGAT2 sukar untuk difahami..waktu siha mula2 belajar subjek ni dulu,satu apa pon siha x faham,tapi bila tiap2 kali tutorial ustazah bawak masuk library,then baru la siha faham...subjek ni cerita pasal penulis/buku/biografi pengarang/n bla..bla..bla.harap2 sangat siha boley wat untuk paper ni..


~tengok la betapa 'serabut' nya meja siha ni~


kemarin,siha ada exam LAW (undang-undang keluarga)..tension yg x ley diungkapkan dengan kata2 la..siha ley jawab semua soalan BUT siha x ley jawab bahagian kes..sangat hampeh disitu..siha x ingat nama orang yg mencetuskan kes tu (contohnya: kes tengku zainah lwn dato seri najib ~kes mut'ah~)..siha ada la jugak mnghafal beberapa kes,namun malangnya kes yg siha hafal tu x naik..sangat2 hampeh la..dalam soalan tadi dia mintak kemukakan kes untuk hak jagaan anak (hadhonah) ..something yg agak pelik sebab soalan hadhonah ni sentiasa x femes..n lecturer sendiri pon x kasi soalan tutorial ,tiap2 tajuk dapat soalan tutorial kecuali for this subject..x pe la,memang salah sndiri kan,pemalas sangat sapa suruh...x pe,redho je la..anyway,doakan siha berjaya untuk exam hari ni dan sebelom2 nye ok..


2 ahli syurga in the house:

hira said...

goodluck seeha! :D

mia said...

hye dear,
do visit my new collection,
thank you,
:)