gemok,gemok,gemok..










Ha,cuba korang tengok gambo2 kat atas tu..mesti sakit mata memandang kan..that is my present pictures ..now im gain into 74 kg..apa yg siha perasan,berat badan siha mula naik sejak siha masuk kolej,dari semester 1 lagi..waktu siha balik raya 2010,waktu tu siha baru je tamatkan semester  1,and tu gak first time siha balik since masuk kolej..siha sampai umah kol 6 pagi,siha dok bagi salam tapi x dak sapa pon nak bukak pintu,then siha call no phone mak ,abang,n adek2,tapi semua x angkat,jadi last choice kena la call abah..siha suruh abah tolong kejutkan adek siha or sesapa untuk bukak kan pintu,then abah kejutkan adek siha ..waktu adek siha nak bukak pinu tu,abah tetiba nak pi bukak pintu sekali,dia kata: “ish,nak tengok sikit siha tu kurus ka dak lagi”..siha x dengar pon abah cakap cam tu,adek siha yg citer kat siha balik..memang mimpi je la abah oii…maybe sebab waktu siha dok  kat hostel (waktu f1) dulu berat badan siha turun je..tiap2 kali balik mesti semua tegur yg berat badan siha ni turun..sampai last sekali ada yg x ley nak kenal siha..waktu tu memang zaman kegemilangan la..sekarang ni siha sendiri pon malas nak tgk cermin,rasa cam nak jerit cam org Nampak hantu je bila tgk badan cam ni..ni kira berat badan paling terok penah siha capai dalam hidop siha..siha ni sejak lahir lagi gemok.pipi kemain tembam lagi..bila dah habis fasa bayi,tembam tu dah hilang,kiranya dari umor siha 1 tahun sampai la umor 9 tahun,badan siha ok jer..but waktu umor siha 10 tahun,siha dah kembali gemok..siha ingat lagi,waktu timabang berat badan untuk candidate UPSR,siha yg paling berat dikalangan perempuan..malu yg amat waktu tu..then berat siha turun mendadak waktu masuk sekolah yayasan khairiah..yg boley turun pon sebab kat YK tu makan 2 kali sehari ,waktu tgh hari n waktu petang..tapi kadang2 kalaw pak cik kantin masak ikan makanya siha makan sehari sekali sahaja..malam memang dah x makan dah,kalaw lapar sgt makan biskut saja…then asrama siha plak tingkat 3..dalam sehari,banyak kali gak la siha turun naik tangga..lebey kurg 6 kali ..yg menambahkna lagi penyusutan berat badan adalah sebab kelas siha jugak di tingkat tiga..so,badan siha jadi kurus..habes form 1,berat badan siha naik sikit waktu kat maktab Mahmud,but tak banyak sangat la…berat siha maintain sampai form 5..then mimpi ngeri bermula bila siha masuk kolej..waktu sem 1,berat naik dalam 8 kg, and the worst is bila masuk sem 2..waktu tu berat dah jadi 70..baju pon ada yg dah x selesa untuk dipakai..and  now 74 kg..

Sepanjang siha  dah masok ke fasa gemok ni,memang ramai yg tegur la..malu woo.memang orang sekeliling sedaya upaya nak sakitkan hati siha..hahahaha~not really~..nak pi mana2 pon rasa malu..seingat siha ,sepanjang siha gemok ni,mak n abah siha je yg x penah komen apa2 pasal badan siha..~terharu~..beberapa bulan lepas,kolej siha ada buat satu carnival,antara booth yg ada ialah herbalife..jangan dok pikir yg siha amek herbalife plak..memang x mampu la nak beli benda2 mahal cam tu..siha pi amek kata nasihat ja n buat analysis berat badan siha..siha dah overweight ,and according to akak tu,dia kata seeloknya siha kena turunkan 19 kg,,,huyoo..banyak tu..



~ni waktu berat badan 58 kg~


Untuk menanggani masalah yg sedang bersarang di kepala ni,siha nak try turunkan 20-30 kg dalam masa setahun..bunyi cam angan2 mat jenin je kan..tapi kalaw dalam masa setahun siha dok cam ni gak,korang jangan kata2 pa2 ek..siha memang ada niat nak gi jogging petang2 ,tapi kelas siha just akan tamat setiap hari pada jam 6..memang letih la kalaw nak jogging..diet pon memang x de gunanya kalaw x jogging..insyaAllah mulai sem depan,siha akan cuba untuk memulakan misi diet menurunkan 30 kg dalam masa setahun..siha harap2 manjadi la misi ni..siha ni peminat setia PB (premium beautiful)..tapi harga dia memang siha x mampu la..siha berminat ngan PB pasal dia boley bentukkan badan kita ,bagi siha, untuk kuruskan berat badan mungkin senang sikit berbanding nak shaping badan kita..nanti kalw dah kerja baru boley beli kot..sekarang ni hanya mampu berangan je…


Pesanan pihak penaja: berjaya ke misi ni??wallahu a’alam…



2 ahli syurga in the house:

Amirah Azhar said...

gud luck siha!! chaiyok2!!

seeha said...

thanks mira..tapi kalaw misi ni x menjadik,jgn ketawa kat saye plak ..huhu