segmen: pengalaman beraya di kampung



owner blog kat atas tu ada ajak siha join segmen dia..dia cam tawu2 je hobi siha ni suka join segmen ..hahaha

tajuk dia pasal pengalaman raya kat kampung...hurm,cam ne nak citer ek...actually siha ni mmng dah stay kat kampung...family siha ni dari kecik lagi dok kat umah tok wan siha tu..

ok,meh nak story mory sikit pasal raya kat kampung ni..

ok,cam besa,aktiviti wajib di malam raya ialah main bunga api..wohooo...ok,siha mmng suka jadi budak2..
adek2 siha tiap2 malam raya men bunga api..so,siha x kan lepaskan peluang untuk mngganggu aktiviti mereka..hoho





pagi raya plak cam besa la kan,awal2 pagi lagi dah terpacak kat depan masjid...penoh woo majid tu,kalah sembahyang terawih..habis sembahyang raya,masanya untuk tngkp pic + mkn kuih raya...hehehehe








habis makan,selalunya siha layan tetamu yg mai umah terutamanya budak2..suka2..klw petang2 or malam,siha akan raya kat umah kawan siha..hohoho..umah siha klw raya pertama selalu penoh ngan tetamu,raya kedua or raya ketiga plak family siha akan beraya dia baling...tapi siha dah dekat tiga tahun x raya baling,sbb raya kedua n raya ketiga siha AKAN tak sihat..siha pon x faham knapa jadi cam tu..

as conclussion,siha berpendapat bahawa raya kat kampung lagi seronok..suasana dia lain macam sikit...




9 ahli syurga in the house:

A Crack Mirror said...

kesian siha..sakit time raya... nway..betul2..raya kat kg..MEMaaaaang BesTTTT sgt2.. rindu2.

hira said...

thanks for joining! :D

duduk kampung memang seronok kan? tak perlu fikir nak jalan jauh semata-mata nak balik raya. huhu. dulu, saya suka main bunga api. mercun tak main. haha. takut punya pasal. nakal juga eh siha ni. hehe. suka kacau orang.

sembahyang raya sememangnya ramai. memang syok la tengok mereka solat dalam tv. hehe. bergambar tu wajib la tiap-tiap tahun bila raya. rasa tak lengkap pula bila tak buat ;) kuih raya superb! :D

raya je sakit eh? adeh. kenapa macam tu ye? saya dah 2 tahun beraya sakit-sakit. sebelum tu, ok je. pelik kejap. hoho semoga sihat tau tahun ni! :)

seeha said...

miror: hahaha..mmng best pon..

hira:welcome,siha suka join segmen..nnti klw ada wat segmen,jemput la siha ek..hahaha

hira said...

akak, senarai dah keluar! hehe :D sila terjah mereka ye :)

http://zahiradzul.blogspot.com/2011/08/senarai-peserta-segmen-pengalaman.html

hira said...

insya Allah siha. jangan risau. hehe :D

Kancil 8349 said...

Salam perkenalan daripada Kancil

Tadi singgah entri panjang...nie pula entri yang penuh dengan gambar...siap dengan bunga api dan mercun tu...hehehe...cantik dan menarik...alah kesiannya sakit time raya..ndak apa tahun nie ada lagi

kalau sudi datanglah ke blog kancil...dari segmen sama

Bella said...

Wah... Siap snap gambar lagi...hohoho... Pasni jaga kesihatan elok2.. Boleh beraya sakan nanti..^^

SITI NOORNADIYANA said...

hai hai. yana baru sempat terjah sini. meriahnya. siap snap pic lagi.

p/s : yana follow sini. jemput dtg my blog. :)

http://lurvemycadbury.blogspot.com/2011/08/segmen-pengalaman-beraya-di-kampung.html

hira said...

rajinkan diri untuk tengok ni :)


http://zahiradzul.blogspot.com/2011/08/peserta-segmen-kena-tekan-sini.html