saya hipokrit...pergghh,x ley blah..

assalamualaikum ...
 korang sihat??rindu plak nak menconteng blog ni ha..

kali ni siha nak buat luahan perasaan sikit..siang tadi.siha ada subjek hifz quran, kelas tu habes dalam kol 3 ptg..my next kelas kol 4 petang,kalaw hari biasa,siha n kwn2 akan menyerbu cafe or koperasi (mkn ais krim),tapi mmndangkan bolan posa,siha n azwa( kwn rapat kat kelas) nak dok dalam kelas 2 je sambil sembang2 kosong (nampak sgt aku suka buang masa)..then ada lagi dua org kawan siha yg nak lepak kat kelas tu jugak..

tetiba siha cakap kat azwa:

"eh,azwa,semalam kan,kak kyla ada story mory pasal dato S kat ak"
 dah habes bab dato S,siha masuk plak bab pasal mr Z..

then kawan siha yg dok dalam kelas tu dok pasang telinga je..then tetiba salah sorang dari dua org kawan siha tu cakap:

"ko ni siha,ak tgk bukan maen baek lagi,x cakap ngan laki bagai,tapi cam ni rupanya perangai ko..hipokrit"


pergh, tersentap hati mak nak...pedas benor ayat dia..kalah cabai burung nuh..
nada percakapan dia ok,xde la dia tinggi sora pon... siha try la nak ckp lek lok ngan dia..tapi dia x nak dgr,dia still ngan pendirian dia..ok,fine,mls nak bertekak di bulan ramadhan,n siha cakap terus terang siha x terasa hati ngan dia n siha wat entry ni bukan nak burukkan or ngumpat dia..just sekadar nak bg taw keadaan yg sebenarnya je....siha akui mmng siha x cakap dengan budak laki kelas siha..bukan sbb siha pemalu ..siha ni jenis muka x malu sikit..tapi salah ke kalaw siha x cakap ngan budak laki...bukan tu ke yg sepatutnya??..budak syariah yg ada asas agama, supposely kena la beriktilad sikit dgn kaum lelaki kan..bukan nak berlagak baik,tapi kalaw dah ada peluang nak jadi baik,why not we grab it kan..siha still je cakap ngan budak laki kelas siha,tapi jika ada urusan la..kat zaman sekolah dulu,perangai siha lain sikit,siha selalu je cakap ngan budak laki.but dengan classmate je la..klw budak senior or junior mmng siha x cakap..bila siha masuk IPT,ada la jugak nawaitu nak berubah, nak la jaga iktilad sikit..tapi kalaw mai dekat presentation or grouping,siha mmng xde hal la klw kna combine ngan budak laki...so,apa masalahnya sekarang ni?? xkan nak bertegur sapa ngan budak laki klw xde urusan kan,nnti x pasal2 kna cop plak,siha ni  student FAKULTI AKADEMI ISLAM, budak fakulti siha ni,kalaw ada yg  buat something yg salah sikit ,mesti jadi buah mulut fakulti len punya la.

siha akui siha ni agak gedik, DATO S & MR Z tu actually bukannya sesapa pon,siha saja je nak bergosiip ngan si azwa..siha x reti nak hipokrit,kalaw nak gelak pon,siha gelak je cam besa,xde nyer siha gelak sambil tutup mulut..x caya gi tnya kwn2 yg rapat ngan siha..i just cant be someone that im not..


sebelom siha akhiri carutan siha, siha amat berbesar hati untuk memaklumkan bahawasanya,jangan la kita menilai seseorang tu tanpa USUL PERIKSA terlebih dahulu yer.


PLEASE BEAR IT IN UR MIND..
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=




.~~we'll never know people better than themselves~ 









0 ahli syurga in the house: