rugi tak terkata

assalamualaikum..

its khamis already..hadoi,what a fast ..dah sampai ke penghujung ramadahan sekaligus penghujung semester 3 ..abes raya sudah masuk MODE FINAL EXAM.~ i hate this mode~..
so,nak dijadikan cerita..minggu ni adalah minggu terakhir kuliah n tutorial..lecturer2 yg dah habes mngajo biasanya dah x buat kelas,kononnya nak suruh student balik kg awal...ngeh3..seperti biasa,siha antara manusia yg TAK PERNAH dapat peluang cam tu..maklum la,budak2 fakulti Akademi islam selalunya sukar untuk habiskan syllabus..buku tebai 500 page..mmng x mungkin la nak boley habes cepat kan..subjek student fakulti Al beza ngan budak fakulti lain..hahaha..klw budak IT,banking,economi,education,n yg sama waktu dgnnya selalunya subjek diorang santai sikit..bku dia kemain nipis..dah mcm buku 555 pon hade..klw tebal pon,bukan ada point sgt,latihan je lebeh..klw buku siha cam tu,senang la sikit,boley la bersenang lenang sambil berfoya2..ngeh3..~guraw~

ok,back to the topic,my college dah lengang.., sbb bebudak kolej ni pantang ada free sikit,semua cabut lari balik rumah..even cuti deepavali pon kemain seronok nak balik, sambil nyanyi lagu balek kampong lagi time dok angkut beg..cam depa la plak nak raya kan..this week bnyk lecturer yg dah x masuk ,faktor utama adalah buku yg diajar telah berjaya dikhatamkan..n faktor kedua lecterer sebok dok kira carry mark..student yg xde kelas hari isnin  pon awal2 lagi dah balek even ada beberapa kelas yg masih berbaki pada hari selasa dan rabu dan khamis dan jumaat...depa wat2 pejam mata je la kan..girang sgt nak balek umah tgk ketuk2 ramadhan agaknya..hahaha..walau apa pon,naasiha sakina membuktikan diri beliau masih mampu bertahan di kolej nya hingga saat ni ,tu  sbb nya semua junior sgt respect pada beliau..hahaha..~tipu sgt dah tu~..ok,tipu..siha x balek lagi sebab kelas siha this week SEMUA ada lagi,siap ada kuiz,presentation,syafawi (oral),listening (mUET),speaking (MUET),penyerahan assignment,..mmng senget la pala hotak siha ni..ada setengah subjek yg x berjaya dihabiskan so that lecturer kata masuk dewan exam nnti baca bismillahi tawakkaltu alaAllah bnyk2..haha..yesterday (rabu),ada dua kelas siha TERLEPAS...knapa??sebab satu kelas tu, kelas usul fiqh tutorial,siha dok ingat xdak dah sbb waktu KULIAh usul fiqh pada hari selasa ustaz dah say good bye ..bagi sepatah dua kata bagai..siha dok ingat x de lah kan..RUGI GILA la waktu tu..sbb usul fiqh tu my febret subjek..ngeh3..kelas kedua yg siha TERLEPAS tu ialah kelas fiqh munakahat..pergh,ni siha TERLEPAS sbb siha saket perut ..memula tu siha rasa cam x bersalah sgt TERtinggal kelas tu sbb pada hari ni,supposely ada kelas tutorial nyer..siha siap kna wat presentation lagi..tapi alih2 waktu siha nak ke kelas ketiga siha (kelas masodir dirasah islamiyyah), kawan2 cakap yg besok kelas tutorial munakahat xde..perghh..rasa cam nak gugur jantung waktu tu..korang semua kena tahu yg naasiha sakina TAK SUKA PONTENG KELAS TERAKHR..sapa yg penah jadi student mesti tawu kenapa siha suka sgt kelas2 last ni..cuba teka knapa?? sbb kelas last ni lecturer akan bagi soklan2 yg bakal naik lam final nnti..tapi bukan SEMUA lecturer pon..hehe..other than that,kelas last selalunya best sbb lecturer akan berperangai lain dari yg lain..yg garang akan jadi cool je..n yg buatkan siha rasa sgt2 rugi adalah kerana x dengar ucapan n pesanan terakhir lecturer tu..sem depan of course dah x kan jumpa muka depa dah kan..mesti akan rasa kehilangan punya..wakakaka..




moral value: rajen 2 la ke kelas..

0 ahli syurga in the house: