hari last puasa..

assalamualaikum..

malam ni x bnyak yg update blog kan,maklum saja la ,malam raya..siha pon sebenarnya dah malas nak hapdet blog di saat ni,tapi dek kerana kbosanan yg melanda + nak menzahirkan apa yang tersirat di hati,maka siha gagahkan juga la wat satu entry..

hari ni hari last pose..esok dah nak rayer..hehehe..tapi,rasa cam x happy je nak sambut raya tahun ni..dgn keadaan rumah yg x cantek + lopak air merata2,,,keta comfirm2 la x ley nak masuk kawasan umah ..ari ni plak,dari pagi sampai petang x nampak bayang matahari pon..rasa cam xceria je hari ni..huhuhu..
rumput kat luar pon meniggi kemain lagi..sakit mata memandang..nak wat cam ne kan,org yg janji nak potong rumput tu x datang la plak..x kan la siha nak gi potong sendiri ..siha mana reti guna mesin rumput..huhuhu

ada lagi satu asbab kenapa raya tahun ni x best,tahun ni, x dak lampu lip lap..pelita pon x dak ugak..yg paling memilukan,bunga api pon x hado..waaa...~cam bebudak plok~..tapi hakikatnya,klw benda2 tu x dak,mmng MENGURANGKAN kemeriahan raya ar..

tapi petang tadi best la jugak..walaupon cuaca mendung ja,tapi best ar sbb dapat buang masa kat bazaar ..siha klw nampak mknn mmng akan gembira..apa yg siha ngidam semua dapat..manyak suka..


time nak beli murtabak peling mnyeksakan..org ramai woo..barisan panjang..kesian plak siha tgk tokey murtabak tu...x menang tgn dibuatnya..murtabak dia terbaekkkkkk..tu yg ramai customer tu..



~senang hati dapat makan benda ni~




~bertambah senang hati bila makan KFC time berbuke~


habes solat maghrib,keluar lagi..kali ni gi pekan..nak mmbeli apa yg perlu untuk hari esok..kononnya bila keluar malam2 ni senang sikit,sbb mesti x de ramai org kan..tapi rupanya sangkaanku meleset sama sekali..ramai nak mampos org..sesak btol.waktu kat petronas,tgk punya la ramai org kat mesin ATM tu..sabar je siha beratur..dekat 15 minit beratur,tetiba semua org yg beratur trus kluar..rupanya mesin KEHABISAN DUIT.....nak pengsan siha waktu tu..dah la kat dalam dompet ada seringgit ja..~besok cam na nak bagi duit raya kat org~...hahahaha..
so,yg shopping td tu adek n mak je la..siha x de duit kna tgk je la..hik2...~aku tgk carry junior dok melambai2 kat aku soh amek dia~..soh mak siha belikan carry junior,tapi mak kata,"shokubutsu ada sebotol lagi kat umah"..


~org maseh ramai di malam raya~



~ kupas bawang amalan wajib di malam raya~



bisik hati : harap2 hari esok lebeh best dari hari ni

0 ahli syurga in the house: