dah sampai kedah..

asslamualaikum..

semalam siha n rakan2 utara yg lain pakat2 mngusung beg besaw2 gedabak untuk pulang ke kampung..cam biasa,siha akan balik ngan permata (persatuan mahasiswa islam zon utara)..sonang sikit kan,just booking tiket,x yah la nak sush2 ke pudu or jalan duta tu kan..klw pi pon,belom tentu ada tiket ..hik2..



bertolak dalam kol 11.30 p.m..target ley sampai kol 4@5 a.m,tapi hampeh..sampainyer kol 6.30 a.m...nak taw napa??sbb nyer semalam traffic jam woo...setengah jam bas tu x bergerak..maklum la,semalam mmng ramai gila yg balik kampong kan..so mmng sgt2 sesak..RnR pon sama..sesak benor.

dah la berenti sahur dekat sejam..perghh,mmng mnguji ksabaran la jugak..after sahur,siha tnggu kat dalam bus jer..but ada something yg sgt menggelikan hati semasa dalam bas tu,dapat tgk aksi org makan kropok dgn muka series + ngantuk +  jilat jari..hhahahahaha..agak2 org tu nampak ke x ek siha dok usha dia..dah la siha ni dok seat depan sekali..waktu bas dia dah nak bjalan, siha  ngan membe siha siap gi bye2 lagi kat dia,agak2 dia nampak ke x ek??mwahahahahaha..~ok,sila abaikan citer pasal budak kopok tu~
 bus kembali bergerak kol 5.30..dalam 6.30 am,selamat sampai kat stesen bagan..abg siha dah hangin satu badan dah..maklum la,dia tnggu dari kol 4 pagi..

sampai je umah,maka terkejut beruk la siha,tgk umah dah macam padang jarak ,padang tekukur,..gila ar bezanya...huduh x terkata..mesti raya dah x meriah dgn surrounding yg cam tu..wekk..
and yg paling sadis sekali sbb pokok ketapang dah x da..according to my mummy,pokok tu ada penghuni,dia dgr cerita dari sorang pak cik kat area tu..i trust this pak cik,so,makna nya,selama ni, "abdul muluk" mmng ada..

and petang tadi mummy ajak siha n budak senget si hewon gi bazaar.bazaar tu still x berubah cam tahun lepas..hahahaha..penat sikit la tadi sbb tnggu ayam bakar punya la lama..cam skru lutut ni dah longgar ja..balik terus rasa haus yg teramat sangat..x sabo nak bukak posa  ~perangai sebijik cam budak hingusan~


~juadah berbuka for to day~


2 ahli syurga in the house:

hira said...

seronoknya dia! haha :D selamat hari raya~ :)

seeha said...

@hira: thanks hira..selamat hari raya ek..maaf zahir batin..