still ingat kisah mona fendi??

assalamualaikum..

siha x tawu nak update apa ari ni..x de yg mnarik untuk dikongsi bersama ari ni..tadi siha ada google pasal mona fendi..dah lama siha nak taw pasal kisah mona fendi ni..pada asalnya,siha x kenal pon sapa mona fendi ni,tapi according to friends story,siha terdetik nak taw lebih mndalam lagi pasal mona fendi ni..korang knal x sapa mona fendi ni sebenarnya???

berdasarkan apa yg siha taw..mona fendi ni bekas penyanyi kat malaysia ni..tapi........dlm masa yg sama dia ni bomoh yg kejam..korang boley x imagine seorang penyanyi jadi bomoh...klw bomoh besa2 tu kira ok lagi,tapi mona fendi ni seorang bomoh yg sgt kejam..buktinya,dia pnah bunuh seorang laki berpangkat datuk..bkn bunuh besa2 taw,dia tetak leher mangsa,then siap potong badan mangsa kpada 18 bhagian..mayat mangsa dilapah,disimen,n ditanam kat sebuah rumah kosong..kes mona fendy ni dah lama..klw readers ni sama umur ngan siha,kes mona fendi ni jadi waktu kita kecik lagi....mmng serius siha x ingat apa2 psl kes mona fendy ni..bila siha dgr crita ni dari kwn2 siha,siha pon agak la excited nak taw psl citer dia ni..yg bestnya 2,mona fendi x bunuh datuk 2 sorang2,tapi sekali ngan suami n pmbntu dia join..bila mona fendy ni dijatuhkan hukuman mati,dia sikit pon x sedih,nak taw apa dia kata.."im very happy now"..sikit pon x takut..


~seram sejuk je siha tgk muka dia~




~3 tertuduh dlm kes pmbunuhan datuk mazlan~

 datuk mazlan 2 actuallay adun negeri pahang..klw x silp,datuk mazlan ni pon jenis yg mngamalkan ilmu hitam jugak..cuma waktu dia dibunuh 2 ,dia x pakai tangkai dia kot,so,dia x ley nak kebal dah..motif pmbunuhan sudah semestinya sbb harta n dendam..

Kronologi Ringkas Kes Pembunuhan Datuk Mazlan Idris. [ADUN Negeri Pahang]
1993 - Mona, suami, serta pembantunya ditangkap, kerana membunuh Datuk Mazlan Idris dengan mengerat badannya kepada 18 bahagian kemudian menanamnya di sebuah rumah kosong.
1995 - Dibicarakan dan dihukum mati mandatori.
2001 - Tamat riwayat pada 6 hingga 6:30 pagi Jumaat 2 November 2001.

lepas je mona fendi disemadikan,sebuah buku diterbitkan..buku 2 tajuk dia "AKIBAT ILMU HITAM,MONA FENDy JADI ISTERI JIN,LAPAH DAGING MANUSIA"

and after selsai kes mona fendy gak,sebuah filem bertajuk DUKUN THE MOVIE diterbitkan..(korang ley tgk kat youtube)


filem dukun ni mmng 100% pasal mona fendi..siha pnah gak dgr lagu ratapan anak,nyanyian mona fendi..seram sejuk je rasa..hurm..


yg buatkan siha trkejut dgn kes mona fendy ni is sbb dia ni artis..korang cuba bayangkan klw siti nurhaliza( sbgai contoh) gi bunuh org cam mona fendi 2...msti sush nk trima kan..hurm..

0 ahli syurga in the house: