memori dgn pak long..

assalamualaikum..

tgh2 bosan ni,seronok gak klw boley update blog..huhuhu..

tadi waktu sibok dok "punggah" folder2 dalam lappy ni,terjumpa satu picture....picture yg amat mengujakan siha...siha pon mmng totally x ingat yg siha ada gambo 2..terok btol prangai siha ni..mwahahaha..

"eh siha,pic apa??cuba tunjuk kat kami??"

boley2,mai siha nak pelekat gambaq 2 kat sini..

tgk kat bawah:
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
TADAAA...


 ha,tu dia gambaq yg siha dok maksudkan 2..ni pak long siha...the only pak long...rindu gila kat dia..actually,dia ni bukan pak cik siha ok....dia ni guru besar siha waktu siha sekolah rendah dulu2..plus,siha ni batch paling "tua" kat sekolah rendah waktu 2..siha ingat lagi,siha ni agak la rapat ngan pak long..waktu siha darjah 3,dia yg selalu mai amek siha pi tuisyen..baek woo dia ni.. sgt2 baek..tapi dlm baik2 pak long,dia ni boley tahan gak garangnya..jgn cari pasal ok..siha pnah kena bebel ngan pak long sebab siha kata kat kawan siha cam ni :
"wei,pak long x bagi kita beli mknn kat kantin,klw dia taw kita beli mknn kat kantin,nnti dia makan kita"

waktu 2 siha sekolah kat sma tarbiah kulim, ada 2 buah kantin waktu 2,pak long x bagi beli mknn kat satu kantin tu (kantin pak cik malik),sbb kantin pak cik malek 2 untuk budak2 sekolah tarbiah je kot..just afer beberapa bulan,baru la kami ley beli kat kantin 2..

ok,dah bnyk merapu kat situ,siha sambung balik citer kat atas 2,habis je siha cakap ayat 2 kat kwn siha,kwn siha ni tetap je ke kantin pak cik malik..habis dia gi mmbeli kat kantin 2, dia gi report kat pak long yg siha kata pak long ni nak mkn org..gila arr kwn siha 2..habis 2,pak long soh kwn siha 2 panggil siha,but siha x nak pi..takut cangatt..dlm kol 8 pagi,pak long wat perhimpunan, dlm perhimpunan 2,bukan main lagi pak long  perli siha..hadoiii..naseb la kan..cari pasal lagi ngan pak long ~padan muka aku~

serik betol kena ngan pak long waktu 2, sekali 2 je siha kna ngan pak long..after that ,mmng x berani dah ngan pak long..siha ingat lagi,pak long pnah rotan kawan2 kelas siha,waktu 2 ada demonstrasi cara nak berus gigi..klw x silp,waktu darjah 5 @ 6 waktu tu..ada kwn2 siha yg xbawak berus gigi,makanya pak long pon naek hangin la waktu 2..terus dia cakap:
" sapa2 yg x bawak berus gigi  tadi sila ke bilik pak long"
free2 je kwn2 kna rotan..perwatakkan pak long ni agak tegas tapi penyayang..dulu2 klw trserempak ngan siha,mesti dia tnya:
"sihat hari ni n bla..bla..bla..bla...?"
agak la teruja,bukan sekali dua pak long wat cam 2 ,tapi berkali2..maklum la,siha ni bukan la student cemerlang cam afif , sharifah,hajar,tikah,hisyam n bla..bla..bla..(ni semua classmate siha),so bila pak long wat cam 2,rasa cam dia x pilih kasih..hohoho..


bila tgk gambo kat atas 2,terdetik kat hati :

"pe la khabar pak long sekarang ni??"

rindu benor kat dia..dekat 7 tahun x jumpa, x jumpa 2 perkara biasa la kan,tapi masalahnya siha x taw langsong khabar pasal pak long..hurm..mudah-mudahan pak long sihat selaloo..

nama pak long:Haji Abdullah bin Idris


0 ahli syurga in the house: