meet kak ijat , wardina safiyyah, ustaz asri, prof muhaya n raja shamri.

assalamualaikum..

oiy,hampa wat pa 2..??
ok, siha nak story pasal apa yg brlaku semalam..





ha,tgk status fb siha kat atas 2..siha x nak gi kls english..nak taw napa??sebab pagi jumaat 2 kelas budak law tetiba akan dicombine kan dgn kels bdk syariah ( x taw la bdk kels len ada ke x)..hohoho..eee.ni mmng status "berani cari nahas" la..sbb miss syasya( lec Bi) is my frend kat FB..ni klw mak pak siha tgk ni,mesti diorang akan cakap "ish3,bangganya dpt anak cam siha 2,rajin beno dia bazirkan duit kita"..hahaha....siha x kisah pon psl BI..siha suka je subject BI tu..cuma bila dgr kata kna combine ngan budak kls syariah..mmng TAK la kan..mintak simpang 44 la..siha ni profesional  but when the other side x ley nak profesional, sush la..x taw napa siha x ley ngan bdk syariah..bkn sebab depa  jahat,hakikatnya baik ja...cuma ada dua org ni yg siha x brape nak boley  ngadap sikit..biar la bnda ni rahsia,siha just nak bagi hampa nampak ja knapa siha x nak pi kls BI tu..
nak taw x, hari jumaat 2,siha bgun gak gi kls bi..as i say, i am profesional..waktu kels BI,dlm kol 9 lbey..bdk2 kls siha semua bkumpul kat luar bilik kuliah...ada org inform yg budak2 sem 3 wajib ke PKK..ada forum kepimpinana wanita..so,salah sorang dari bdk kels siha pi bincang ngan miss syasya..miss syasya sudi la "lepaskan" kami dari kls 2..waktu 2,siha la org paling bahagia..hoho..

makanya trus straight ke PKK..meriah benor..mana x nyer,panel dia ustz asri,n profesor dr muhaya..while  moderator dia adalah wardina..bangga betol waktu 2,sbb dah lama berhasrat nak jmpa wardina ni,since siha umor 8 tahun siha minat dia..tiap2 hari tgk spanar jaya..




see, wardina siap wat status lagi..


masuk je pintu PKK 2,dapat free gift..dapat T shirt, mknn percuma, pen,majalah..n mcm2 lagi la..

excited woo nmpk wardina..dia comel cangatt.. ustz asri ngan dr muhaya pon best..ustz asri ni bekas mufti perlis,korang kenal x? siha suka dia sgt sbb pandangan dia selalu berbeza dari org lain..dr muhaya ni plak bnyak bg motivasi semalam..siap bg demo lagi..dia cakap kita ni ,dalam kna sentisa berfikir positif..kita kna lawan sedaya upaya segala fikiran negatif yg ada dalam diri kita,pastu kita ni kena lah ceriakan diri kita selaloo....itu lah katanya seingat siha..wakakaka..sbb waktu dia ckp aka membebel kat depan 2,siha banyak termenung dari mndengar...



~sorry ,pic x baper clear~..



after setengah jam forum berlangsung,tetiba wardina berhenti, then terus je dia kata "diumumkan ketibaan YAB dato shahrizat abd jalil"..

terkejut la jugak....tetiba je dato ada kat tepi siha..nak main "au cak" ngan siha la 2..excited woo..tetibe plak excited kan....mklum la,org popular..sebelom ni klw dato masuk TV,siha la yg paling x berminat ngan dia..


~time ni,kak ijat mmng btol2 depan siha~
oley kerana siha sibok hamek gambo dia,x de la chance nk bsalam ngan dia..



ramah btol la kak ijat ni..dia bhsakan diri dia kak ijat je..dia yg soh kitorg panggil dia kak ijat taw..ramah nak mampos la dia ni..maybe sbb dia ni dekat ngan masyarakat la kot,sbb 2 perangai dia cam 2..

bila dia slm ngan student,dia kan ckp cam ni "asaalamualaikum,pa habaq?? sihat ka hampa semua"
 wo hoo..dia ckp utaqa ..actually dia mmng orang utara pon..

bila dia naik atas stage 2,dia terus bagi ucapan sebab dia kna cepat..ada meeting ngan prdana menteri plak,supposely,najib ni kat oversea..balik minngu dpn,tapi tetiba ja balik n nak buat meeting..maka terkejut la kak ijat sebab dia kna hadirkan diri dia ke forum kepimpinan wanita,,so,najib kata datang je forum ni,tapi habis rasmikan ,kna terus balik..dia ckp kat kitorang cam ni :

"perdana menteri malysia kim salam kat kamu semua"

maka semua org pon muka happy nak mampos waktu 2,siha cool je..

kak ijat best la jugak...~politik2,sila tolak tepi~
statement dia yg paling x ley blah is bila dia kata:
" kak ijat ni pnah bertahun2 sekolah arab..dekat penang sana 2,seingat kak ijat, 7/8 tahun juga la..tapi sampai sekarang jambul dok terbuka lagi"

habis je cakap cam 2,riuh org gelak..hahahaha..


then,forum 2 bersambung..naik plak tan sri..erm,tan sri..ish,jap2 nak ingat nama dia..ala,lupa sudah nama beliau..yg penting dia berpangkat tan sri la..bagi ucapan berjela2..kwn2 siha sampai ckp yg dia 2 granny siha..hahaha..cuba korang tgk kat atas..yg gambo kak ijat 2,ada pmpuan yg pakai tdng itam,then pakai cemin mata,,2 la tan sri tu..hahaha..dah tua dah pon..nak naik stage pon slow je..

ok,stop pasal forum,siha nak sambong citer pasal forum waktu malam semalam..supposely,waktu 8 mlm siha,hari jumaat,akan diisi dgn mnghadiri kelas tajwid ,tajwid ni subjek koko..tapi tetiba je dlm kels,dalm kol 9,ustzh lepskan kitaorg semua sebb ada forum yg diwajibkan untuk kami hadiri..

forum 2 cam slot motivasi.,nak taw sapa plak yg jadi penceramah 2???

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
raja shamri


ada yg x kenal raja shamri ke kat sini?? sila angkat tgn ..

"eh x knal la raja shamri,sapa 2 siha"??

"la ,ada gak yg x kenal"

mei nak tempek gambo beliau..

tadaa....
-
-
-
-

oops..ni charlie chaplin..silp2..

tadaa
-
-
-
-
-
-


raja shamri ni antara engineer KL sentral taw..hebat la dia ni..x tawu la baper bnyk syarikat dia ada sekarang ni..and dia ni  gak merupakan pereka dan pemilik iklan peronas,x ingat la apa tajuk iklan 2 tapi iklan 2 tagline dia cam ni "jalan mesti kedepan , bukan kebelakang"..korang ingat x iklan 2?best la dia ni..suka wat lawak..mmng gila2 punya lawak plak 2..tapi siha x baper bekenan bila abg raja ni suka ckp cam blue2 sikit..bnda yg dia ckp 2 biasa ja..cuma siha je la yg bermasalah sikit dlm nak mndengar..dari kol 9 sampai la kol 11,dia citer pasal life dia je..kira ok la..seronok taw dgr criter pasal dia ni..nak tawu,dia ni org sush..cacat..kaki x de sebelah..ayah dia toreh getah je..tapi Alhamdulillah,dia ni pandai,bijak,pintar,n seorg anak yg baik..wah,kwn2 siha yg dgr crite dia sampai nangis2...dia citer cam besa je..x de lagu latar pon time dia citer 2,tapi audience ley paham apa yg dia cuba nak ceritakan..ramai betol yg nanges,tapi siha terkecuali..sebab siha x de mood la semalam..sedih sgt crite dia..time kecik2 ,idop dia didisiplinkan oley mak ayah dia..so,bila dididik cam 2,mmng mmberi kesan la dalam idop dia..abis sekolah rendah,dia dapat sekolah asrama pnoh..tapi malangnya,dia patah balik pi sekolah biasa sebab kecacatan dia 2,bkn dia pemalas gi sekolah,tapi kaki dia selalu wat problem,masuk tngkatan 4,dia gi MRSM..bayangkan,dia gi MRSM 2 tnpa dihantar oley parent dia..n ayah dia bagi duit poket sebanyak rm 50 SAHAJA..padahal yuran yg dia kna bayar adalah RM 180..bkn nya ayah dia nak lepas tgn,tapi ayah dia mmng xde duit,untung la abg raja ni faham situasi parent dia..so ,berbekalkan RM50 tu,dia gi sekolah,tapi malangnya dia x ley daftar sampai kol 3..sebab dia kna jmpa pengetua dulu,lps criter pasal apa yg berlaku,pengetua 2 terkejut then buat announcement:
"perhatian kpada semua guru,sila ke bilik saya sekarang ,sila bawak RM 50 seorang"

mmng gila arr siha gelak kat part tu...drpd situ,abg raja dapat lbey kurg 2K..tapi dia just amek rm 180 je,yg baki 2 dia bagi kat tabung sekolah..sebab mak dia pesan jgn amek barang yg bukan milik kita..

taw x,RM50 yg parent dia bagi 2 tahan sampai ujung tahun..fuyyo..bila la siha nak jadi cam 2..??

hurm,pnjang citer abg raja ni,klw nak tulis,jenuh la hampa nak baca,so iktibarnya kat sini,kita kna la sentiasa bersyukur ngan nikmat Allah,dan jgn  sesekali sombong n angkuh dgn Allah,abg raja pesan gak,JANGAN CEPAT TERKESAN DGN BENDA YG REMEH TEMEH..perghh,setepek kna kat batang hidong siha..maklum la,siha ni OVER sensitif..semua bnda pon nak touching..then,dia kata lagi  ,ingat, everyone around us is there for a reason..btol gak apa yg dia kata 2,siha ni klw meluat kat org ,mesti terdetik kat ati siha "ish,awat la org ni muncul dlm hidop ak,mnyusahkan btol"..hurm..pa2 je la..insyaAllah,siha akan aplikasikan pesan dia dalam idop siha..insyaALLAh..



footnote: friday yg sgt memenatkan..














1 ahli syurga in the house:

Qaseh mYra said...

siha, saya ada letak iklan tu n dia pnya blog kat dalam enty saya

http://qasehmyra.blogspot.com/2011/07/pemilik-sebenar-iklan-nie.html

p/s: terkezut najib krim salam *_*