hanya Allah yg tahu..

assalamualaikum..

siha extremely tgh sgt2 tension..dalam hotak dok pikir nak terjun dalam tasek  kuis je sekarang ni..

tension + sakit hati taw..ni bukan benda main2..antara idop dan meninggal.

mesti hampa tertanya2, apa yg sebenarnya terjadi..actually ni pasal presentation..tiap2 minggu ada presentation..sekarang ni tinggal lagi 3 kmpulan ja yg x presentation lagi..termasuk la group siha..siha supposely present tajuk "zihar" dan "illah"...ni subjek fiqh munakahat (fekah perkahwinan)..memandangkan ada lagi 3 group je yg x bentang lagi,so siha pon nak get ready siap2..sbb pensyarah siha ni straight sgt2..anytime je dia boley suruh siha kluar then present..sbb kwn siha yg kelas laen kna cam 2..kwn siha 2 dgn x prepare pa2 pon,tetiba ja ustz panggil dia soh bentang kat depan..siha takut la klw jadi cam 2..so,siha dah siapkan slide untuk tajuk 2. tetiba tadi,siha tnya partner siha:

"eh,esok kmpulan mana yg nak kna present??"
 then dia jawab:
"kumpulan mutmainnah n kumpulan aili...
siha cakap:
"eh,semalam siha dah siapkan slide untuk present,tajuk illah n zihar..sbb siha takut esok group kita kna panngil ke depan"
pertner siha ckp:
"engko tawu x yg group aili dah dapat tajuk kita,"

siha pon bukan main sakit jantung la time tu..maw x sakit jantung,siha dah buat research pasal tajuk 2,buat slide, cari terjemahan lagi,for ur information,fiqh munakahat 2 subjek 100% arab..so kna translate sebijik2...nak menaip tulisan arab ni x laju cam menaip tulisan rumi..mmng dah siap.so,bila geng kmpulan siha cam 2,siha trus nak nangis..siha dah la buat slide presentation 2 sorang,siha x mintak bantuan sesapa pon..bukannya siha nak cakap partner siha malas,tapi siha mmng jenis cam ni,siha lagi selesa klw slide presentation siha wat sendiri..senang sikit nak faham..mmng dari sem 1 lagi siha dah biasa wat slide presentation sorang2..maka nya,klw dah jadi cam ni,siha mmng rasa cam  nak maraung kuat2.. ..partner siha cakap:
"ala,relax la,klw ko panic,nnti ak pon panic gak"

masalahnya,ustz siha tu garang sgt..mmng x ley tolak ansur langsung..yg siha x faham 2,knapa dia bagi tajuk presentation kami kat group len..
siha then gi kat kwn siha,aili,siha tnya la dia knapa dia tetiba dapat tajuk group siha..dia kata dia pon x tawu sbb ustz ada tnya dalam kelas tutorial ,ustz tnya group mana lagi x present..ada dua group je angkat tgn..ustz ckp kat group2 yg angkat tgn 2 soh amek tajuk illah n zihar..waktu 2 siha x gi kelas...tetiba aili cakap kat siha:
"ko jgn salahkan kami ok,ustz yg bagi tajuk 2,bknnya kami mintak pon,lagi satu,ko tnya la partner ko napa dia x angkat tgn waktu ustz tnya sapa yg x present lagi"

agak la terkejut ,sbb baru tawu yg partner siha x angkat tgn waktu 2..aduhh....dah la kelas ustaz besok..siha takkut klw ustz ngamuk kat siha plak.dah pening kpala sgt dah ni..Allah je tawu betapa saktnya hati ni..siha x sakit hati kat aili,partner siha or ustaz ok..maybe terkilan je kot..siha siapkan presentation 2 semalam..tido kol 4- 5 pagi...siha x kisah,asalkan siha dpt siapkan slide 2..tap tetiba plak jadi camni..sgt2 x ley terima..siha x nak slahkan org lain..maybe ada hikmah disebalik apa yg terjadi..



0 ahli syurga in the house: