balik kampung story

assalamualaikum..mmnjang siha update blog kan?? bila keadaan ni berlaku, u need to bear in ur mind yg siha tgh ada kat kmpung..wifi laju la katakan..klw kat kuis 2,slow beno..haish,nak update blog pon sush...

siha nak cerita ni..actually siha balik semalam taw..kira tadi pg kol 5 dah sampai ar..hehehe..

actually malas la nak balik sbbnya assgnment btimbun plus cuti pon seminggu jerk..tapi dek kerana didesak oley mak,makanya siha pon balik la..sehari sblom siha balik kmpung,ada satu taklimat berkenaan dgn practical ...lecturer soh gi ushar tempat yg nak wat practical 2..hehehe..so,nak or x nak,kena gak la balik..

melalui satu msj yg siha dapat dari seorang akak permata (persatuan anak2 utara),siha ngan yg lain kna daftar kol 8 malam kat depan first cafe..yg kami (siha,mira,diarah,n salwa) pon kelam kabut la jugak kan,takut terlepas bus..tapi sempat gak la berposing..


~mira n dirah~


~ok,kali ni cik siha agak poyo bergambo~


~peace yaw~


~aduh,mana mata si mira ni??~


habis bergambo bagai ni,terus la kami trun ,si salwa dah turun dulu dari kami...sampai ja ,batang hidung bas x hado lagi..ish3..dah nama pon janji melayu kan..sabo je la..smntara 2,kami brgamba lagi la..










tnggu punya tnggu,sampai waktu isyak pon bus x sampai,makanya terpaksa la siha patah balik ke bilik,nk solat isyak dulu..habis solat isyak baru la bus sampai..hehehe..actually,selalunya permata ni asingka kitorang melalui hentian2 yg sepatutnya kami trun..that is butterworth,S.p,aloq setaq, n perlis....tapi,oley kerana x ramai yg nek bus permata,so,bas just ada sebijik jer..ingat kan kami berempat ni nk kna berpisah dah..nseb bek..huhu..selalunya,kami suka port tmpat kat dpn2..tapi tmpay depan dah penuh ,so siha n the geng dok belakang..belakang kami (tmpat duduk blakang sekali),ada 4 orang mamat..kecoh gila depa 2..mostly sorang mamat 2..suara dah la cam mat kri n hafiz (kwn maahad)..wah,tetiba ja rindu kat kawan2 maahad..yg x caya 2,dalam bus,boley plak siha beramah dgn mamat 2,~not reaaly ramah sgt pon~..cumanya klw korang nak tawu,siha mmng x ckp sgt ngan budak2 laki kuis ni..tapi ngan mamat bley plak ..huhuhu..maybe sbb siha rasa diorang 2 jelmaan kawan siha kot..ngeh3..sampai kat RnR tapah,mamat kat belakang 2 ckp kat membe dia yg ayat nya kurang lebey cam ni "eh ak qasa cam nak kenai la pmpuan kat depan 2,cam budak maahad" ..
hahaha.siha pon perasan la kan..sbb siha ngan kwn2 siha bdk maahad..hehehe..tapi lps bbrapa minit kmudian,baru la siha taw yg dia sbnarnya perasan bdk pmpuan len,bknnya kami..minah perasan gak la siha ni.then siha story kat mira ..mira yg agak mesra alam pon terus la tanya kat mamat 2.."dulu maahad mana??"
bermula dari situ,mula la kami dok hingaq sikit2..hehehe..rupanya dia bdk MMAS..maybe tua setahun kot dari kami..

yang x ley blah 2 bila dia kata
"oo.kiranya hampa kna panggil aku abg la noh..sbb aku tua dari hampa.."
lebih kurg cam 2 la kot ayatnya..hahaha

bila dah sampai stesen butterworth,siha supposely trun..tapi ley plak wat keja jahat x nak trun kat bagan,nak balik ngan kak wa punya pasl,so siha trun kat s.petani..bkn apa,tak nak la sushkan dirah ,siha mula2 plan nak balik ngan dia..tapi bila dah kak wa x kisah siha tmpang dia,so siha pon ok ja la..berbanding kalaw tmpang dirah,agak la mnyusahkan ayah dia ,,sbb jalan lain..hahahahaha..



5 ahli syurga in the house:

Liyana Aziz said...

praktikal??? bestnyaaa! yana belajar silibus baru, dah x de praktikal... hukhukhuk.. untuk dapat praktikal...

Taufan Bin Ribut said...

lame tak balik kampung ni..grrrr...



Entri terkini : 10 sebab kenape saye sayang awak ^_^
Ebtri sebelum :entri ni aku taip dalam keadaan separa normal.
Watch my video song!!

seeha said...

@liyana aziz: ala..siha tkut la nk praktikal..dah la kat pejabat agama lak 2..nervous kot..

@ taufan: jom balik kmpung..rugi klw x balik,,skrg kan musim buah..hahaha

Qaseh mYra said...

amboi siha..mngata ak yerr...
ak x pnah pun msra alam nie..tetiba ja dpt semangat mna ntah. tu yg brani tegur mamat tu...
tapi agak takut la lps hg dgn salwa trun tggal ak sorg2 kat blakang tu...huhu

seeha said...

@ mesra alam 2 sifat positif la,bkn negatif,hahaha..ang x yah takut ngan dia..dia baik ja..siap nak bwk ak gi klinik lagi..mwahahaha