satu petang di hari sabtu

assalamualaikum...wat pa tu??mesti tgh blogwalking kan,sbb 2 boley baca blog ni kan..btol kan3????hahaha..

siha nak story morry sikit pasal apa yg brlaku bbrapa jam yg lalu..hahaha..
seperti biasa la kan,petang sabtu cik siha SELALUNYA dihabiskan kat pasar malam sajork...hehehe..actuallly cik siha malas nak gi pasar malam pada mulanya sbb cik siha tersangat la sakit kepala..~sampai 3 bijik panadol cik siha telan tadi~..tapi oley kerana siha telah dipujuk rayu oley cik azwa aka sharifah azwa,makanya siha pon terus tanya kat si qaseh myra (my rommate) sbb dia pon turut diajak...bila persetujuan dicapai,maka dlm kol 6 ptng,siha ngan mira pon mula la menuju ke bus stand kuis,sbb rasanya x mampu kot siha nak jalan kaki ke pasar malam,sakit pala x hengat dunia punya pasal..hehehe..actually not only siha,mira,ngan azwa ja..tapi cik qis aka shahirah n bdk bilik dia pon ada ikot..shahirah ngan cik azwa are my classmate..si mira plak jenis boley sekepala ngan budak berdua 2..

waktu dok tengah tnggu bas 2,saja la dok ngusik si shahirah 2..

"eh qis,bila la agaknya qis nak bawak siha nek keta??"

qis pon jawab..

"ari 2 qis bawak keta x nak naek,so,jgn nk salahkan qis ek.."

lbey kurang cam 2 la dialog kami...

berkurun lamanya menunggu bas,tapi x jua bus 2 muncul..hish2...ari sabtu cam ni la dia x nak muncul pon..geram beno teman waktu 2..huuhu..yang siha plak waktu 2 x habis2 dok pujuk qis soh bawak siha nek keta pi pasar malam..makanya,qis pon dah mula la nak contact abang yg nak sewakan keta 2..kelakar plak rasanya waktu 2..dah la si qis 2 x bawak henset,makanya mula la dia nak mintak enset org laen untuk call abg 2..nampak benor nk brjimat 2..hahahahaha~guraw saja~

bila tanya qis,

"eh qis,keta pa kita nak naek 2??"

qis jawab

"2,keta kancil 2 ha"

bila tgk kancil 2 ja,terus tergelak..just imagine,keta kancil warna putih 2 akan dinaiki oley 6 org girl,dah la kami semua ni ley tahan gak besarnya (mostly cik siha la kan)..

yg mmbuatkan kami teruja nak naek keta 2 sebabnya nk tgk qis yg drive keta 2..~jakun gak aku ni~..
for sure 6 org x kan muat untuk naek keta 2...al maklum la keta kancil 2 x ley disamakan dgn keta innova kan..hehehe..oley itu,trpaksa la wat dua round..hehehe..best giler. x pernah siha gi pasar malam nek keta,habis kuat pon nek bus ja..agak bangga la juga..wah3..bangga x bertempat plak aku ni..

ok,bila dah sampai pasar,cam biasa la ,mula la aktiviti membeli...tapi yg bestnya cik siha x de mood langsung nak membeli mknn..so,kami pon berjalan mncuci mata ja la..but doent mean siha x beli pa2 la kan.muka siha ni jenis pantang tgk mknn..cik siha just beli kuih tako(RM 2), n spring potato (RM 2)..hehehe..nmpk cm nak berjimat je 2..hohoho..

habis mmbeli mknn,kami beralih arah kat tempat tudung2..si myra nak mmbeli tudung ari ni,nk memenuhkan lamari baju dia kot..siha suka tgk tudung arini,comey2 ja,tapi x sampai seru lagi kot nak pakai tudung 2..nampk bulat semacam ja bila pakai tdng 2..nnti2 la kot,wat masa ni siha selesa ngan tudung bawal..huhu..yg menariknya,kat situ ada gak jual tdng bawal yg cantik2...bila tnya harga ,dia cakap sepuloh qinggit ja..wow,that amazing ok..selalunya tdng 2 harga dia dlm lingkungan 30++..tapi  agak la malang sbb siha x de inner tudung..sbb klw tdng2 yg jarang,wajib la siha x pakai..even kalaw pakai anak tudung pon,still nampak leher kan..sob3..x pe la,nnti2 je la siha beli,pak cik yg jual tdng 2 selalu ja mai jual tdng 2 during saturday.


habis je teman myra beli tudung,kami pon menuju ke kereta..mulanya,nash (kwn bilik azwa) cdngkan berhimpit beramai2 kat belakang..tapi cdgn 2 x menjadi sbb x bila 6 org nk berimpit kt dlm kancil adalah satu yg agak mustahil la kan..then cik qis pon mula la hantar nash ngan sorang lagi member balik dulu,...then cik qis patah balik mai amek siha n mira..cik azwa still with us time 2..klaw nak taw kt kwsn pasar mlm 2 ada kedai secret resepi..~my favourite~

cik qis kata nak pi kedai secret resepi..ingat dia main2 ja...but tetiba ja dia parking kat depan kedai 2..terkejut la kami semua..hahahaha..oley kerana dah agak pokai waktu 2,,qis ckp..

"eh,jom la mkn secret recipe"

what??mana ada duit nk mkn secret recipe at that time..then,cik qis ckp:
"kita beli satu slice then share 4 org"..
hahahahaha..agak kelakar kat situ..

then seperti yg dirancang,kami beli satu slice then share 4 org..siha ngan qis masuk untk oder,siha biar qis ja oder ,nk cover kononnya yg nk mkn 2 qis sorang ja..while azwa n mira gi pasaraya kat sebelah..mula2 siha ingat qis nk bngkus,tapi tgk2 dia ckp yg dia nak mkn kat situ jugak...hahahaha..malu la jugak kan..

siha ckp kat qis,soh port tempat kat luar ja la..sbb malu la waktu 2..habis mkn ja,time dah masuk keta,ada sorang girl ni dgn mak dia dok ushar kami baek punyaa..dok tgk 4 org share satu potong kek..then masuk keta kancil...hahahahaha..


so,siha dpt simpulkan kat sini bahawasanya apa yg berlaku petang radi semuanya x dirancang sama sekali..even terpaksa naek keta kancil,kena wat dua kali round,then kena share a slice cake with 3 others,but its fun actually...serius x tipoo..hahahaha




footnote:oley kerana semua ni x dirancang,maka satu keping gambar pon x ley nak share sbbnya x bawak kamera..

1 ahli syurga in the house:

Qaseh mYra said...

sangat kelakar bila ada auntie sorg ni usha kita pelik jer time kita msuk dlm keta...sbbnya hanya ada 1 piring je kot, tp kita ada 4 org...hahaha
papun, mmg enjoy gla!