31 mei 2010-31 mei 2011...

assalamualaikum..okay,hari siha nak wat satu entry yg dah lama siha berhajat nak wat,tapi rasanya baru hari ni berkesempatan..okay...cuba hampa semua tgk tajuk kat atas 2??agak2 tarikh apa ek??hehehe..

"seha,2 tarikh anniversary apa??"

ha..meh sini nak story mory sikit..sebenarnya tarikh 2 is ulangtahun siha jadi siswi kolej siha yg amat la siha sayangi..

"la,ingatkan apa la tadi.."

hahahaha...saja nak bagi hampa gabra sikit,..ngeh3..

ok,siha nak mengimbas kembali tentang prjalanan hidup siha kat sini..

untuk pengetahuna readers,siha dah setahun dah kat kuis ni..31 mei 2010 merupakan tarikh keramat la bagi siha..excited la jugak kan sebab dah bergelar siswi..dekat sini,bnyk corse yg best2..but my choice is diploma in syariah law of course..siha ni sejak dari sekolah menengah lagi dok berangan nak amek corse,so,bila dah dapat,siha sgt2 la bersyukur..

KOLEJ UNIVERSITI ISLAM ANTARABANGSA SELANGOR..that is my beloved college..ngeh3..my first week kat sini of course la dimulakan dgn minggu orentasi..kiranya dalam seminggu 2 mmng x cukup rest la..tido pon dalam masa 3 jam je...mula2 rasa cam tension sesangat..tapi lama2,rasa best gila..haha..

"seha,tunjuk la sikit gambar orentasi 2..  "


ok2,dont worry,meh siha tempek sikit gambar time orentasi thun lepas..huhu

~ni kawan2 siha,first day ni~

~muka2 poyo sikit~


~waktu ni nak kna amek placement test~semuanya dah penat

~tell us,tell us how many,how many,how many..~
best gila permainan ni

 ~salwa,siha,dirah~

 ~group saya~

~kami bertiga~

~dok line depan sekali~

~kak fasi yg memang best~
 

~biola kapur di muka~


~pengarah program~



ok,dah agak bnyk photo yg siha dah tempek kat atas..hehehe..mmng best la..siha bagi lima bintang..after seminggu orentasi,maka bermula lah kjidupan siha sebagai student..

first day class,siha dah salah kelas..ish3...malu nya..nad the best part is,hari pertama class,siha dah dapt assignment..huh,tension sgt waktu 2..dah la apa pon siha x taw..tapi bak kata pepatah,nk seribu daya,x nak seribu dalih..
ni subjek2 yg siha amek waktu sem 1:

~hifz quran= ustaz khafidz bin soroni
~undang-undang=puan zaini yusnita
~introduction to IT= puan nor/miss shila
~national language= encik ridwan makhtar
~english=miss farahnaz
~fiqh ibadah=ustaz ismail
~tamadun islam=puan noraini/ustzh rashidah
~usrah
~kokurikulum


semua subjek2 kat atas sgt2 mncabar,...hish,tension benor teman..tapi alhamdulillah,final exam siha bley gak buat,,hehehe..




kenagan yg x ley siha lupakan waktu sem 1 is bila siha terpaksa pecahkan pintu bilik..pergh..mmng satu tindakan yg agak nekad la waktu 2,sbbnya,esok pagi 2 siha ada presentation..then bhn2 untuk present semua ada dalam bilik..kunci plak trtinngal dalam bilik..watu 2 mmng tension la..dgn kudrat siha n kawan2 len yg mnyumbang tenaga,maka pintu 2 pon pecah,but still x ley masuk,cuma org2 yg mcm papan lapis je la yg ley masuk...oleh kerana housemate siha ada yg badan cam lidi,.so,dia la yg tolong amek barang dalam bilik siha 2..hihihi..akibat tindakan nekad siha 2,maka siha telah dikenakan denda oleh pihak kediaman..atas kes juvana..keh3..mmng xley blah la..

antara kenangan manis siha waktu sem 1 is bila siha ngan housemate pi mandi air terjun kat gabai..best gila..tapi penat sikit sbb air trjun gabai ni tinggi sgt2..



hurm,sebolehnya,bnyk bnda lagi yg siha nak cerita kat hampa semua,,tapi rasanya cukup la setakat ni dulu kot..apa yg siha boley conclude kan kat sini,siha rasa best jadi pelajar IPT..bnyk pnglaman hidup yg siha dapat kat sini..









0 ahli syurga in the house: