my name is khan,

assalamualaikum....

ok,untuk pengetahuan hampa semua,minggu lepas siha ada tonton satu citer hindusatan..hahahaha.that is MY NAME IS KHAN..erm,di sini gak siha nk buat pengakuan bahawasanya siha x penah tgk citer hindustan ..mksud siha kat sini,siha x penah tgk sampai ke penghujung crita...bosan kot ,plus bila dah ada scene menari2..ish,x kuasa nk mlayan..

but last week,kwn siha ada bukak citer hindustan,mula2 rasa mls nk layan,just tgk camtu2 ja..tapi lama2 mcm menarik plak citer 2...we watch through laptop cik mira (my fren)..pnya la excited tgk sampai siha dok kt depan sekali...yg menarik pasal crita ni is bila dia sentuh pasal keagamaan..n agak menarik bila peristiwa 11 september dijadikan "bahan"..hahaha.."muslims are not terorist"!!

tapi agak malang bila filem ni berjaya menserabutkn pala siha..nk taw knapa??sebab nya watak khan ni brkahwin dgn si kajol (lupa plak nama dia dlm movie ni)..walaupon dah berkahwin dgn seorang muslim,si kajol 2 masih ja "sembahyang" pagi2..maksudnya kat sini,si kajol ni still dgn agama dia yg dulu,while si khan ni plak mnjalani khidupan dia sebagai muslim..pelik kan??mcm mana psgn suami dan isteri mngamalkan ajaran n agama yg berlainan..
lagi satu,bley plak si khan 2 masuk gereja...org islam x ley masuk gereja taw..

other than thats,filem ni sgt sedih la..siha rasa scene yg paling sedih is waktu anak si kajol 2 kena belasah n mati..huhuhu..tapi kan,hampa nk taw dak filem ni ada gak scene yg boley mnimbulkn kmarahan di jiwa hampa..ada satu scene 2 kajol mnyesal kawen dgn khan,dia mnyesal beragama islam..bagi dia,sbb khan 2 la anak dia mati..lagi satu,bila umat islam dilayan dengan x berhati perot..geram sunggoh siha tgk...bagi depa,islam ni pengganas...huhuhu


apa2 pon,siha rasa filem ni ok la..not bad..plus,ni first time siha tgk cerita hindustan..cam x caya pon ada..yg paling siha respect ngan citer ni sbb x de adegan menari n mnyanyi..huhuhu..


oleh kerana cerita ni sgt menarik bagi siha so,siha bg





0 ahli syurga in the house: