kartun dulu dulu....

assalamualaikum..

today siha bangun agak awal dari kebiasaan..(siha selalu bgun lambat)..


so,pagi cam ni,siha mmng x taw nak wat pa,then decide nak tgk tv...siha mmng suka tgk kartun..ngee..remote Tv dicapai,lalu jari mula menekan butang2 kat remote comtrol 2..tetiba,waktu bukak TV2,siha terkejut sbb ada citer kartun "abang sidi"..2 antara kartun kegemaran siha waktu siha kecik2 dulu..wee.rasa teruja bila tgk abang sidi sebab dah bertahun2 x tengaok kartun ni..yg menariknya,karakter abang sidi 2 menggunakan suara latar aziz satar..boleh dikatakan,semua watak dalam kartun 2 guna suara artis sebagai suara latar..



kartun ni mmng best,agak kelakar,and yg paling penting,kartun abang sidi ni  menyelitkan unsur-unsur islamik kat dalam penceritaan dia..best woo..episode yang siha tengok tadi pagi sangat kelakar..bayangkan,si roslan (watak kartun dalam abang sidi) pegi jual petai..hahaha..kat tanah arab mana la ada petai..kartun abang sidi ni  menceritakan tentang masyarakat arab..watak2 dia pon pakai jubah,tarbus,n bla..bla..bla..sebab 2 bila ada petai,rasa cam nak tergelak...ngee..

nostalgia betol la bila tengok citer abang sidi tadi tu..tetiba teringat kat kartun2 yg siha suka tengok dulu2..hehehe..antara yg siha suka:



 ~yokies~





~anak anak sidek~


~kampung boy~

~sang wira~


~shin chan~

~doraemon~

~kacang~

~sylvester~


~keluang man~


~oggy~

~dragon ballz~

~pokemon~


~power rangers~


~sailor moon~


~teletubbies~


~tomato man,sure hampa semua x ingat kartun ni dah kan?~


~banana n pajamas~


best sgt2..klw la semua kartun ni ada kat tv sekarang,rasanya comfirm semua keja x jalan..ngee


footnote: suka zaman budak2..tgk tv,main masak2,pi pdng prmainan..ngee..

0 ahli syurga in the house: