kanak2 dan FB??



assalam..
so readers,u must watch this video..saya sgt2 bersetuju dgn video ni..budak2 under age x perlu ada facebook..bukan masa yg sesuai untuk depa ..beside,diorang kan budak2 lagi,masa2 yg depa ada sebagai kanak2 patut dipenuhi dgn aktiviti sepatutnya,satu hari nanti depa sendiri akan ada fb dia sendiri..maka saya mnggulung hujah bahawa saya sgt2 bersetuju dgn video ini..

comel banget!!!!!!

assalamualaikum..

hurm,rajin plak siha update blog mlm2 buta ni kan..dah bosan sgt sbnarnya ni..2 yg rajin update blog..hahaha..

cuba korang tgk pic kat bawah ni..


ha,dia ni pelakon sinetron faiz faizah..comel sgt2....rasa cam nak cubit ja pipi dia yg tembam 2..dream to own this cute kid..hehehehe..tiap malam siha tgk sinetron faiz faizah ni..crita dia best..klw x silp,2 years ago crita ni dah prnah ditayangkan,tapi siha x tgk pon sbb petang2 ada kelas quran..sekrang ni baru tgk balik..kelakar la..walaupon crita ni story pasal budak2,tapi pengisian dia mmng best..x bosan labgsung..sampai abang n mak siha pon suka giler kat citer ni..citer dia plak santai je..watak yg paling siha suka is abg jali..kononya dia ni ustaz kat rumah nak yatim,tapi sbnarnya dia ni penyeluk saku..bila dia dah dok umah nak yatim 2,dia dah mula berubah...













azwa-the besday girl

assalamualaikum..

ada sapa2 x yg celebrate besday ari ni???26/4/2011???anyone??

ok2,actually,ari ni besday kawan siha yg cute ni..nurul hazira azwa bt nasir..dah 19 years dah pon...



kek besday beliau..

ok,pa2 pon,"happy besday to hazira azwa.semoga panjang umor,murah rezki,n bahagia selalu,hope apa yg azwa nak kecapi tercapai..amin"






kartun dulu dulu....

assalamualaikum..

today siha bangun agak awal dari kebiasaan..(siha selalu bgun lambat)..


so,pagi cam ni,siha mmng x taw nak wat pa,then decide nak tgk tv...siha mmng suka tgk kartun..ngee..remote Tv dicapai,lalu jari mula menekan butang2 kat remote comtrol 2..tetiba,waktu bukak TV2,siha terkejut sbb ada citer kartun "abang sidi"..2 antara kartun kegemaran siha waktu siha kecik2 dulu..wee.rasa teruja bila tgk abang sidi sebab dah bertahun2 x tengaok kartun ni..yg menariknya,karakter abang sidi 2 menggunakan suara latar aziz satar..boleh dikatakan,semua watak dalam kartun 2 guna suara artis sebagai suara latar..



kartun ni mmng best,agak kelakar,and yg paling penting,kartun abang sidi ni  menyelitkan unsur-unsur islamik kat dalam penceritaan dia..best woo..episode yang siha tengok tadi pagi sangat kelakar..bayangkan,si roslan (watak kartun dalam abang sidi) pegi jual petai..hahaha..kat tanah arab mana la ada petai..kartun abang sidi ni  menceritakan tentang masyarakat arab..watak2 dia pon pakai jubah,tarbus,n bla..bla..bla..sebab 2 bila ada petai,rasa cam nak tergelak...ngee..

nostalgia betol la bila tengok citer abang sidi tadi tu..tetiba teringat kat kartun2 yg siha suka tengok dulu2..hehehe..antara yg siha suka:



 ~yokies~





~anak anak sidek~


~kampung boy~

~sang wira~


~shin chan~

~doraemon~

~kacang~

~sylvester~


~keluang man~


~oggy~

~dragon ballz~

~pokemon~


~power rangers~


~sailor moon~


~teletubbies~


~tomato man,sure hampa semua x ingat kartun ni dah kan?~


~banana n pajamas~


best sgt2..klw la semua kartun ni ada kat tv sekarang,rasanya comfirm semua keja x jalan..ngee


footnote: suka zaman budak2..tgk tv,main masak2,pi pdng prmainan..ngee..

i did it..~pizza~

assalamualaikum..

hehehe..sebenarnya right now tgh happy sbb tadi siha dah berjaya buat pizza...hooray (alhamdulillah)..resepi ni dapat drpada mok cik siha (thankz to her)..berbekalkan resepi yang ada kat tgn,siha pon buat la pizza 2..agak la takut sbb siha mmng x pernah buat bnda2 yg berkaitan ngan roti..klw stakat kek n biskut raya taw gak la..

meh nak story cam na nak wat..

resepi pizza

(bahan bahan doh:)


bahan A:
~11 gram yis
~satu cawan air
~satu sudu gula
~satu sudu tepung gandum


#satukan semua bahan2 kat atas..




bahan B


~1 sudu besar majerin (cairkan)


bahan c


~satu cawan gula
~setengah cawan air panas
#satukan bahan (jadikan dia air gula)


bahan D


~3 cawan tepung gandum
~1 cawan tepung gandum (back up kalaw adunan lembik)




cara- cara buat doh:
~satukan semua bahan kat atas..pastu,tambah tepung kalaw doh lembik..
~rehatkan doh selama sejam..
~lepas 2,boleh la bentukkan dia jadi bulat ..
~leperkan adunan tu kat atas bekas (siha just guna penutup periuk)




ok..dah siap pasal adunan..untuk sos pulak,ni bahan2 dia..


bahan-bahan topping pizza:


~sos pizza (kalau x de,gantikan dengan campuran sos cili dan sos tomato)
~oregano sikit (x de pon x pa)
~keju
~lada benggala
~mayonis 
~nenas dadu..




cara cara buat:


~sapukan sos diatas pizza,dan taburkan bahan-bahan lain..then,bakar sampai siap.


ok..dah siap pon..siha just buat simple pizza ja..x de letak oregano,nenas,n lada benggala..actually,klw untuk topping,just ikut selera kita ja,x yah la nak ikut resepi sangat..ikut citarasa masing2 la..


~my pizza~


pizza siha x brapa cantik,mklum la,fisr trial kan,so,readers semua jgn lupa try ok..

assalamualaikum ....

hard 2 say,but yg ni blog ketiga siha..blog2 siha yg len dah x available..so,harap2 semua sudi follow siha kat blog ni..insyaAllah,blog ni akan mnjadi blog terakhir siha..amin..